preskoči na sadržaj

Osnovna škola u Đulovcu

 > Naslovnica
vijesti

ČESTITKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 12. 2018. 11:50

Svima želimo blagoslovljen Božić, sretnu novu godinu i ugodno provedene zimske praznike!

 

 

 

 


 

 [više]

BOŽIĆNE PRIREDBE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 12. 2018. 09:19

Zadnji tjedan nastave bogat je kulturnim sadržajima pa su tako učenici, njihovi roditelji i ostali mještani mogli pogledati čak tri božićne priredbe. Prva priredba je održana 17.12. u Bastajima, a druga i treća 18.12. u matičnoj školi i PŠ Donja Vrijeska. Svojim nastupima za koje su se marljivo pripremali posljednjih dana, učenici prenose poruke mira, ljubavi i nade te u konačnici svima žele čestit i blagoslovljen Božić!


  

 [više]

HEJ! IMAM IDEJU!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 12. 2018. 10:00

U školi je 11.12. proveden projekt „Hej! Imam ideju!“ Ovaj projekt se pod inicijativom školske psihologinje u našoj školi provodi već četvrtu godinu za redom, kako u matičnoj, tako i u područnoj školi. Ovoga puta nastavnica likovnog odgoja Tatjana Rakijaš pokazala je svoje kreativno umijeće te okupljenim učenicima tijekom velikih odmora demonstrirala izradu ukrasnih kutijica. Mnogi učenici su se i sami okušali u kreativnom stvaranju te danas idu kući sa unikatnim primjercima ukrasnih kutija koje će im sigurno dobro doći u predstojećem vremenu darivanja.


 

 [više]

ADVENT

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 12. 2018. 11:44

Svaki ponedjeljak tijekom adventa, školski dan započinje paljenjem adventskih svijeća u holu škole. Učenici nižih razreda zajedno s osmašima pjevaju prigodne pjesme, a susret se završava zajedničkom molitvom. Susret predvodi vjeroučitelj Marko Bertić koji kod učenika ovom prilikom osvještava važnost temeljnih ljudskih vrijednosti. Podsjeća ih kako je bitno oprostiti bližnjima i ugraditi ljubav u sve što radimo.


 [više]

ŠKOLSKI MEDNI DAN

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 12. 2018. 11:36

Školski medni dan obilježen je u našoj školi u petak 7.12. na dan sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Tom prigodom učenicima svih prvih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj podijeljeni su paketići s medom hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med volumena 370 mL, edukativnom slikovnicom i letkom. Prvašići su pogledali edukativni film o nastanku i važnosti meda, čitali slikovnicu o pčelici Jelici te izrađivali likovne uratke na tu temu.


 

 [više]

PROJEKT "UČI ŽIVJETI"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 12. 2018. 10:51

U predblagdansko vrijeme u matičnoj školi proveden je prigodni projekt „Uči živjeti“ u organizaciji udruge Zdenac koja se već 15 godina bavi humanitarnim radom. Učenici 4., 5. i 8. razreda poslušali su predavanje vjeroučiteljice Nives Muše koja je nekoliko godina provela u misijama u Africi i Latinskoj Americi. Predavanje je bilo vrlo dojmljivo, a fotografijama i snimkama su zorno prikazani uvjeti života u kojima žive stanovnici zemalja trećeg svijeta. Ovakvim predavanjima kod učenika se razvija empatija, odgovornost i otvorenost za pomaganje drugima. Učenike se potiče da za početak pomažu na nižim razinama, počevši od ljudi u svojoj okolini kojima je potrebna pomoć i podrška.  


 

 [više]

REZULTAT SKUPNE KUPOVINE LIKOVNIH MAPA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 12. 2018. 12:10

Zahvaljujući skupnoj kupovini mapa za likovnu kulturu školska knjižnica je bogatija za 45 knjiga. Nabavljene su nove lektire "Andersenove najljepše priče" za 2. razred, novi lektirni naslov "Psima ulaz zabranjen" za 6. razred te nekoliko slikovnica. Od srca zahvaljujemo svim roditeljima koji su pomogli u postizanju ovog zajedničkog cilja koji će našim učenicima uljepšati iskustvo čitanja lektire! Vjerujemo u dobar odaziv i sljedeće godine! 

 

 

 

 

 


 

 [više]

EUROPA NA DLANU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 11. 2018. 08:48

U prostoru matične škole održano je predavanje Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva na kojem su učenici 7. i 8. razreda na zanimljiv i zoran način učili o vrijednostima Europske unije i njenom ustrojstvu. Ova udruga se bavi razvojem civilnog društva, organiziranjem radionica, edukacija i tečajeva, razvojem amaterskog sporta, razvojem društvenog poduzetništva i organizacijom volonterskih aktivnosti te je sa Školom dogovorena daljnja suradnja koja će ići na korist svim učenicima i stanovnicima Općine.


 

 [više]

TENA VALENTIĆ OSVOJILA NAGRADU PUBLIKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 11. 2018. 12:51

Na županijskoj razini Natjecanja u čitanju naglas koje je održano 9.11.2018. u prostoru Bjelovarskog kazališta, nastupila je učenica 3.a Tena Valentić. Ona je pred brojnom publikom prezentirala knjigu Dnevnik Pauline P. autorice Sanje Polak. Tena nije prošla na državnu razinu, ali je svojom simpatičnošću i iskrenošću osvojila nagradu publike na čemu joj čestitamo. Za sve učenike i njihove mentore bio je upriličen kulturni program, plesna radionica i domjenak. Osim Tene na natjecanju i popratnim sadržajima prisustvovalo je i pet njenih navijačica, učenica 3. razreda, koje su putovale u Bjelovar kao njena potpora.


 

 [više]

PREDANA DONACIJA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 10. 2018. 09:02

Članovi Podmlatka Crvenog križa dostavili su u četvrtak 25. listopada daruvarskom Crvenom križu svu donaciju skupljenu prije nekoliko dana u prostoru škole. Humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ provedena je vrlo uspješno te su učenici imali pune ruke posla kako bi prenijeli svu skupljenu hranu, igračke i higijenske potrepštine. 


 

 [više]

ČITANJE NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 10. 2018. 10:41

Na ovogodišnjem Natjecanju u čitanju naglas koje je održano 26. listopada u prostoru Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar nastupile su učenice 3. razreda Tena Valentić i Marina Bartoniček. Njihov zadatak bio je pred punom dvoranom predstaviti sebe, knjigu koju su odabrale, objasniti zašto su odabrale baš taj naslov te pročitati naglas ulomak koji je na njih ostavio najdublji dojam. Natjecalo se 14 učenika, a naša Tena Valentić je osvojenim 2. mjestom izborila odlazak na županijsku razinu natjecanja u Bjelovar. Cilj ovakvih natjecanja je približiti učenicima pisanu riječ, popularizirati knjige te razviti ljubav prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.


 

 [više]

DAN KRUHA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 10. 2018. 08:20

Ove se godine svečanost proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održala 24.10. u matičnoj školi u Đulovcu, 26.10. u PŠ Bastaji, a i učenici PRO Donja Vrijeska priredili su ovom prigodom zanimljiv program za svoje roditelje i sumještane. Centralni događaj proslave Dana kruha je prinos darova i molitva. Učenici simbolično na blagoslov donose kruh, vodu, vino, zemlju, svjetlo, plodove zemlje i rad. Mame su se i ove godine iskazale domaćim kruhovima, pecivima i kolačima koje je potom župnik Josip Marić blagoslovio. Na kraju programa učenici su se ostali družiti u prostoru škole uz pokoji slatki zalogaj.


 

 [više]

KAZALIŠNA PREDSTAVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 10. 2018. 11:32

U četvrtak 18. listopada našu je školu posjetio gospodin Ivica Kolmar, voditelj kazališne skupine ''Šareni svijet'' iz Zagreba, koji je u školskom holu za učenike nižih razreda izveo svoju veselu i razigranu predstavu. U ulogama brojnih životinja te s puno pjesme, igre i smijeha, gospodin Kolmar je ukazao na važnost zdrave prehrane, a učenici su uživali u njegovoj glazbeno-scenskoj izvedbi.


 

 [više]

SOLIDARNOST NA DJELU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 10. 2018. 11:31

Humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ provedena je ovih dana u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa pod motom „Ne dvoji! Za drugoga izdvoji!“ . U školi već nekoliko godina pod vodstvom nastavnika Ivice Bačića djeluje Pomladak Crvenog križa tako da su učenici stekli priliku vježbati organizaciju ovakvih događaja. Akcija je bila vrlo uspješna i u matičnoj i u područnoj školi te je skupljeno puno prehrambenih namirnica, igračaka za djecu i sredstava za osobnu higijenu. Sva prikupljena pomoć biti će predana Crvenom križu u Daruvaru, a njihovi djelatnici će je proslijediti osobama i obiteljima slabijeg ekonomskog stanja.


 

 [više]

NATJECANJE "ČITANJE NAGLAS"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 10. 2018. 08:59

U ponedjeljak, 15. listopada u prostoru školske knjižnice provedena je školska razina natjecanja „Čitanje naglas“ kojoj je prisustvovalo 13 natjecatelja nižeg školskog uzrasta iz matične i područnih škola. Zadatak im je bio izabrati knjigu, pročitati je te na što zanimljiviji i kreativniji način predstaviti svoj odabir i samu knjigu. Odlomak koji im je bio najzanimljiviji trebali su pročitati naglas prilikom čega je Povjerenstvo ocijenilo izražajnost, jasnoću i razgovjetnost čitanja te sveukupni dojam. Odlukom Povjerenstva pobjedu su odnijele učenice Tena Valentić iz 3.a i Marina Bartoniček iz 4.r.! Navedene učenice predstavljati će našu školu u petak 26.10. u Daruvaru na općinskoj razini natjecanja.


 

 [više]

MJESEC KNJIGE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 10. 2018. 08:49

Povodom Mjeseca knjige nastavnica likovnog odgoja provela je u suradnji s knjižničarkom prigodnu radionicu „Oslikaj citat“ za ranoranioce. Naime, zbog popunjenosti rasporeda učenici su s radom počeli već u 7 sati. Učenici su čitali citate i mudre izreke o knjigama, razgovarali o njima te ih u konačnici oslikali, a nastali radovi izloženi su u prostoru  knjižnice.


 

 [više]

DAN UČITELJA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 10. 2018. 12:18

Najljepša čestitka povodom Dana učitelja djelatnicima škole došla je od naših učenika koji su ovim povodom izradili plakat i napisali pjesmu: „Hvala vam učitelji što ste nas naučili čitati, pisati i lijepo se ponašati. Volimo vas učitelji, bez obzira na sve, bili vi strogi ili ne. Dali ste nam znanje i poštovanje, naučili ste nas mnogo toga i dali dio srca svoga.“


 [više]

OTAC JE VAŽAN KAO I MAJKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2018. 09:30

U organizaciji dječjeg vrtića u matičnoj školi je u utorak 25.9. održano zanimljivo predavanje za roditelje pod nazivom “Otac je važan kao i majka.“ Ovaj projekt je osmislila Udruga za zdravo i sretno djetinjstvo u suradnji s partnerima dječjim vrtićem Ciciban iz Bjelovara i dječjim vrtićem Sunce iz Đulovca. Predavanje su zajedno održale ravnateljica i pedagogica DV Ciciban, a na predavanju je sudjelovalo desetak očeva.


 

 [više]

DANAS JEDEMO RIBU!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 1. 10. 2018. 09:10

Hrvatska poljoprivredno šumarska savjetodavna služba provela je projekt „Danas jedemo ribu“ u prvim razredima osnovnih škola. Cilj akcije je osvijestiti kod učenika važnost zdrave prehrane te ih podsjetiti na važnost ribe u prehrani. Prvašići su dobili poklon paket u kojem se nalaze riblji proizvodi poput ribe u konzervi i riblje paštete, a kako bi učili na zanimljiv način dobili su i slikovnicu s temom ribe u svakodnevnoj prehrani.

 

 

 


 

 [više]

S MOSLAVAČKE GORE KOLAROVE BREZE MI GOVORE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 1. 10. 2018. 09:00

Učenici PŠ Bastaji, David Gegić, Ivan Šilarić i Josipa Ivić natjecali su se pod vodstvom nastavnice Anđeline Papac sa svojim literarnim radovima na natječaju „S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore.“ Natjecanje je održano peti put za redom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske iz Garešnice, a Povjerenstvo je nagradilo sve radove naših učenika! Učenici su zajedno s mentoricom pozvani na susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednjih škola te su 28. rujna nastupili u prostoru Hrvatskog doma u Garešnici i okupljenima pročitali svoje radove. Nakon uručivanja nagrada slijedilo je otvaranje izložbe likovnih radova te druženje s drugim sudionicima ovog natjecanja.


 

 [više]

PRIJEVOZ UČENIKA PUTNIKA - 1. DAN ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 8. 2018. 14:32

Prvi dan škole za učenike putnike organiziran je prijevoz prema sljedećem rasporedu:

6:50 polazak iz Koreničana – učenici matične škole u Đulovcu i predmetne iz PŠ Bastaji

7:00 polazak iz Potočana i Katinca  

polazak iz Miletinca - prema starom rasporedu

7:00 polazak iz Kravljaka

7:00 polazak iz Babine Gore

7:05 polazak iz Cjepidlaka

Bastaji, 2. smjena (razredna nastava)

12:30 polazak iz Koreničana

Donja Vrijeska- prijevoz prema starom rasporedu


 

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE - OBAVIJEST

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 8. 2018. 08:00

Dragi učenici i roditelji, nastava u Osnovnoj školi u Đulovcu počinje u ponedjeljak,  3. rujna 2018. godine. Učenici koji pohađaju nastavu u matičnoj školi u Đulovcu i PŠ Donja Vrijeska trebaju doći u školu u 8 sati, učenici predmetne nastave iz PŠ Bastaji U 7:30, a učenici razredne nastave u PŠ Bastaji u 13 sati. Učenici trebaju doći u školu bez torbi i knjiga, ali trebaju ponijeti bilježnicu i olovku kako bi si zapisali raspored sati i osnovne informacije vezane za početak nove školske godine. Prvi školski dan učenici će biti u školi samo dva sata. Za učenike putnike bit će organiziran prijevoz. Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!


 

 [više]

AFRIKA - MOŽEMO ZAJEDNO

Autor: VLATKA TOKIĆ, 28. 8. 2018. 12:10

Akcija „Afrika – možemo zajedno“ provodila se tijekom školske 2017./2018. godine u dva ciklusa. U prvom dijelu akcije prikupljeno je 2600 kn, a drugom 700 kn što ukupno daje iznos od 3300 kn! Nakon gostovanja prof. Dejana Nemčića koji je potaknuo učenike na daljnju akciju, osim financijske pomoći učenici su skupljali školski pribor, pisali pisma i crtali crteže za djecu Afrike. Paket sa skupljenim donacijama predan je 22.8. prof. Dejanu Nemčiću koji ga je poslao u Afriku. Od srca hvala svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji!


 

 [više]

LJETNE RADIONICE KREATIVNOG ČITANJA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 8. 2018. 08:25

U organizaciji školske knjižnice, tijekom cijelog ljeta, provodile su se radionice kreativnog čitanja na kojima su učenici čitali, rješavali zadatke, razgovarali o pročitanom, učili o zdravoj prehrani, održavali povrtnjak, radili zdrave sokove, izrađivali rekvizite, glumili, igrali se i družili. Radionice su pokrenute s ciljem kako bi se djeci omogućilo kvalitetno provođenje slobodnog vremena tijekom dugih ljetnih praznika.


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 8. 2018. 12:04

U privitku se može preuzeti tekst natječaja za radno mjesto pomoćnika/ce u nastavi. Traže se dva radnika za rad u školskoj 2018./2019. godinu.

 [više]

DONACIJA UDVDR-A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 7. 2018. 10:02

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske na čelu s pročelnicom humanitarnog odjela, gospođom Dubravkom Kutleša Herljević donirala je OŠ u Đulovcu 40 dječjih knjiga za školsku knjižnicu te materijale za kreativne radionice koje su djelatnici škole preuzeli u njihovim prostorijama u Zagrebu. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje s ovom udrugom koja je prošlih godina provodila tečajeve engleskog jezika za djecu hrvatskih branitelja te u više navrata slala donacije za knjižnicu i učenike škole. Hvala im još jednom!


 

 [više]

INFORMATIKA -OBAVIJEST ZA 5. I 6. RAZREDE!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 7. 2018. 09:40

Simbolična slika

Od školske 2018./2019. godine nastava informatike postaje obavezan predmet za učenike 5. i 6. razreda!

Udžbenici koji će se koristiti bit će novi; naziv im je Informatika +5 i Informatika +6, a izdaje ih nakladnik Udžbenik.hr d.o.o. 

 

 

 

 

 

 


 

 [više]

POPIS UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 6. 2018. 11:36

U privitku se može preuzeti popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

 

 

 

 

 


 

 [više]

POSJET OPG-U

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 6. 2018. 08:32

Učenici od 1. do 4. razreda PŠ Bastaji posjetili su u četvrtak 14.6. „Agroturizam na malenom brijegu“ koji se nalazi nedaleko Bjelovara. Posjet je realiziran u sklopu projekta Školska shema kojeg financira Savjetodavna služba. Učenici su obišli imanje, čuli legende toga kraja, obišli konjušnicu i sve u svemu dobro se zabavili unatoč kiši koja je padala taj dan.

 


 

 [više]

2.B NA TERENSKOJ NASTAVI U DARUVARU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 15. 6. 2018. 08:48

Učenici 2.b razreda proveli su pod vodstvom svoje učiteljice Željke Kollert terensku nastavu u Daruvaru. Program im je bio vrlo bogat te su posjetili Gradsku knjižnicu, Daruvarske toplice, zubnu ordinaciju dr. Sudara i Radio Daruvar. Bila je ovo prilika da zorno vide kako neke ustanove rade i čime se bave te da bolje upoznaju kulturnu baštinu grada Daruvara.

 


 

 [više]

SPORTSKI DAN

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 5. 2018. 08:00

U utorak, 29. svibnja u PŠ Bastaji održan je Sportski dan. Učenici iz matične škole u Đulovcu tradicionalno su tog dana s dva autobusa došli u goste svojim kolegama u područnu školu. Učenici su se natjecali u nekoliko sportskih disciplina; nogometu, stolnom tenisu, šahu i rukometu. Kako to već biva, neki su zbog rezultata bili sretni, neki naravno tužni, ali najbitnije je da je Sportski dan prošao u zajedništvu i općem dobrom raspoloženju, a i lijepo vrijeme je okupljenima išlo na ruku.


 

 [više]

PROMOCIJA SLIKOVNICE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 5. 2018. 13:37

U OŠ u Đulovcu održana je u petak, 18.5.2018. promocija slikovnice „Zlatni kesten“ koju su prošle školske godine napisali i ilustrirali učenici 4. razreda. Prva je ovo izdavačka djelatnost škole nakon više od 10 godina. Slikovnicu potpisuje družba Složna braća tj. učenici koji su je osnovali; Teo Laslo, Alen Đorđević, Dominik Tomić, Eugen Jaković, Ivan Koljić, Leon Nikolić i  Valentino Vrnavić. Slikovnica je dostupna za posudbu u školskoj knjižnici, a može se i kupiti s napomenom da sav prihod ide u humanitarne svrhe prema željama autora.


 

 [više]

POSJET PREDSJEDNICI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 5. 2018. 15:25

Zbog iznimnih postignuća nastavnik Marko Gajer je sa učenicama Marijom Jaković i Antonijom Jaković bio u posjeti kod predsjednice Republike Hrvatske. Na ovaj svečani prijem bili su pozvani zajedno s drugim uspješnim učenicima i mentorima s područja županije zbog rezultata iz tehničke kulture kojima su tijekom prošle školske godine dospjeli na državnu razinu.


 

 [više]

POKAZNI SAT SADNJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 5. 2018. 11:04

U sklopu projekta Školska shema proveden je pokazni sat sjetve i sadnje kojeg je vodila djelatnica Savjetodavne službe, gospođa Grozdana Grubišić Popović, a kojem su prisustvovali učenici 5.a razreda. Učenici su imali priliku zorno vidjeti principe ekološke poljoprivrede te čuti o njenoj važnosti i utjecaju na ljudsko zdravlje. U sklopu projekta dobiveno je 38 različitih voćnih sadnica koje su posađene na području matične i područne škole.


 

 [više]

NAGRAĐEN LEONARDO IVIĆ Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 5. 2018. 14:12

Učenik 5.c Leonardo Ivić osvojio je pod vodstvom svoje mentorice Anđeline Papac nagradu na Natječaju 31. Lovrakovih dana kulture. U sklopu natječaja birali su se najbolji literarni, novinarski i likovni ostvaraji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu „Blago moga zavičaja,“ a Leonardo je nagrađen za svoj literarni ostvaraj „Čuvarica svjetlosti“. Leonardo i njegova mentorica pozvani su na svečanu dodjelu nagrada i kulturni program koji će biti upriličen u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Ovom prilikom od srca čestitamo Leonardu i njegovoj mentorici!

Literarni rad može se pročitati u privitku. 


 

 [više]

ČIŠĆENJE OKOLIŠA ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 5. 2018. 13:51

Učenici PŠ Veliki Bastaji čistili su okoliš škole povodom Dana planete Zemlje. Akciju je vodio nastavnik prirode Ivica Bačić, a učenici su pod njegovim vodstvom pokupili smeće i pograbljali pokošenu travu. S obzirom da su vremenske prilike bile vrlo povoljne učenici su vrlo rado nastavu u zatvorenoj učionici zamijenili radom na otvorenom. 


 

 [više]

KNJIŽEVNI SUSRET S BRANKOM PRIMORAC

Autor: VLATKA TOKIĆ, 24. 4. 2018. 09:15

U ponedjeljak 23.4. održan je književni susret učenika viših razreda sa poznatom književnicom Brankom Primorac. Susret je održan u matičnoj i područnoj školi, a književnica je učenicima na zanimljiv način približila svoj život, način na koji stvara i piše knjige te prezentirala svoje najuspješnije dječje romane koji su uvršteni u popis lektire. S obzirom da se kod učenika razvila znatiželja i želja za čitanjem predstavljenih knjiga, školska knjižnica će uskoro nabaviti nekoliko primjeraka njenih romana.  


 

 [više]

PREDAVANJE STUDENTICE STOMATOLOGIJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 24. 4. 2018. 09:02

U utorak 24.4. učenike od 1. do 4. razreda posjetila je Marina Barbarić, studentica stomatološkog fakulteta iz Zagreba i održala im zanimljivo predavanje o važnosti zubne higijene. Učenici su saznali zašto dolazi do kvarenja zuba, kako se to može spriječiti te na koji način zubar liječi pokvareni zub. Ovaj posjet dogovoren je u sklopu suradnje sa udrugom Impress iz Daruvara koja već sedmu godinu za redom provodi projekt „Tjedan zdravlja“.


 

 [više]

CVJETNJAK 4.A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 24. 4. 2018. 08:44

U sklopu velikog školskog projekta „Ljubav na djelu“ realizira se puno manjih razrednih projekata. Učenici 4.a razreda odlučili su sa svojom učiteljicom Željkom Bartoš uljepšati okoliš škole. Izradili su cvjetnu gredicu koja se proteže uz rub stazice koja prolazi ispred prozora njihove učionice. Potrebno cvijeće donijeli su roditelji učenika i učiteljica, a na učenicima je da se u budućnosti dobro brinu za svoj novi cvjetnjak kako bi on uvijek uljepšavao ulaz u školu.  


 

 [više]

DANAS MALI, SUTRA VELIKI MAJSTOR

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 4. 2018. 08:14

Učenici naše škole; Leo Matić, Alen Đorđević, Patrik Matić, Ivan Koljić, Matej Jaković i Nikola Nikolić sudjelovali su u subotu, 21. travnja na natjecanju mladih tehničara iz modelarstva koje je održano u sklopu 7. manifestacije „Danas mali, sutra veliki majstor“ u Ivanskoj. Učenike je pripremao i pratio njihov mentor, nastavnik tehničkog odgoja, Marko Gajer. Na natjecanju je sudjelovalo čak 25 ekipa sa područja naše županije, a naši učenici Nikola Nikolić i Matej Jaković osvojili su 3. mjesto! Za nagradu su uz priznanja dobili kutiju alata koja će im dobro doći u daljnjem radu.


 

 [više]

NOGOMETAŠI OSVOJILI 2. MJESTO!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 4. 2018. 11:40

Učenici naše škole natjecali su se na općinskom natjecanju iz nogometa koje je održano 19.4. u Daruvaru. Natjecalo se 6 ekipa, a naši učenici su zauzeli 2. mjesto te su upućeni na županijsku razinu natjecanja koja će se održati u petak 4. svibnja! Učenici koji su postigli ovaj uspjeh su:  Marijan Dejković, David Gegić, Antonio Ivić, Antonijo Tunić, Ivan Jaković, Nikodem Vrnavić, Ante Kristić i Valentino Vrnavić. Čestitamo im!


 

 [više]

PROF. DEJAN NEMČIĆ POSJETIO ŠKOLU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 4. 2018. 09:03

Poznati humanitarac, prof. Dejan Nemčić gostovao je 19.4. u našoj školi. Održao je čak četiri vrlo poticajna predavanja tako da su ga imali priliku čuti svi učenici naše škole. Prof. Nemčić je približio učenicima život djece u Africi, šokirao ih fotografijama koje je snimio u afričkim školama i sirotištima te ih potaknuo da se zamisle nad pitanjem jesmo li dovoljno zahvalni za sve obilje koje imamo u ovom dijelu svijeta? Vjerujemo da su se riječi prof. Nemčića duboko urezale u svako dječje srce i da će u budućnosti donositi plodove dobrote, zahvalnosti i želje za pomaganjem drugima. Učenici su prikupljali financijska sredstva kojima će udruga „Možemo zajedno“ kupiti lijekove protiv malarije. Učenike je šokirala činjenica da jedan lijek košta samo 5 kuna, ali s obzirom da si mnoge afričke obitelji ne mogu ni to priuštiti, veliki broj djece umire od te strašne bolesti. Učenici su do sada prikupili čak 2600 kn, a akcija se nastavlja do kraja školske godine.


 

 [više]

RUKOMETNO NATJECANJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 4. 2018. 11:39

Učenici naše škole natjecali su se 18.4. u rukometu te zauzeli 3. mjesto. Natjecanje je održano u Daruvaru, a sudjelovali su učenici Marijan Dejković, David Gegić, Antonio Ivić, Antonijo Tunić, Ivan Jaković, Nikodem Vrnavić, Ante Kristić i Valentino Vrnavić.


 

 [više]

PRVAŠIĆI POSJETILI DOM

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 4. 2018. 12:30

Učenici 1. razreda i njihova učiteljica Renata Rambousek posjetili su đulovački dom za stare i nemoćne „Velika obitelj“. U druženju s djecom sudjelovalo je 15-ak starijih osoba koje su se jako razveselile djeci i njihovom programu. Učenici su svakome izradili mali prigodni dar, ali štićenike doma su najviše razveselili svojom pažnjom i lijepom riječi koju su im poklonili. Dom za stare i nemoćne nalazi se tik do škole tako da učiteljica Renata već tradicionalno organizira posjet domu nekoliko puta godišnje.


 

 [više]

CVJETNJAK 3.A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 4. 2018. 11:16

Učenici trećeg razreda osmislili su razredni projekt u sklopu kojega su uredili okoliš škole matične škole. Uz pomoć učiteljice Violete Joščak uredili su mali cvjetnjak ispred svoje učionice, posadili drvo i postavili ukrasno kamenje. Zahvaljujući njima pogled na školu svima će od sada biti ljepši.

 

 


 

 [više]

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 4. 2018. 09:19

Međuškolski književni kviz održan je 12. travnja 2018. u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Sudjelovalo je 16 škola sa područja naše županije, a našu su školu  predstavljali učenici 5.b razreda Gabriel Kolić, Ivan Jaković i Leonardo Ivić. Zadak je bio pročitati knjigu autora Pavla Pavličića  „Trojica u Trnju“ te što bolje riješiti test. Naša ekipa je osvojila 35 od 58 bodova što ih je svrstalo na 16. mjesto. Organizatori su se potrudili da natjecanje svima ostane u lijepom sjećanju tako što su nakon ručka organizirali vožnju turističkim vlakićem i druženje u Lovrakovom centru.


 

 [više]

IVAN ŠILARIĆ NA DRŽAVNOM LIDRANU!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 3. 2018. 08:28

Našu školu na državnoj smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018., u Primoštenu od 19. do 23. ožujka 2018. predstavljao je učenik Ivan Šilarić (5. razred, PŠ Bastaji) u kategoriji literarnog stvaralaštva. Njegova lirska pjesma Noć na rijeci, koju je napisao uz mentorstvo nastavnice Anđeline Papac, posebno se svidjela povjerenstvu te je svoj rad krasnoslovio na svečanome zatvaranju smotre.


 

 [više]

DONACIJA SLIKOVNICA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 3. 2018. 07:49

Školska knjižnica primila je donaciju od 30 slikovnica koje će jako dobro doći malim čitateljima. Donacija je došla od djevojčica Tije i Mije iz Sesveta koje su odlučile dio svoje kućne biblioteke pokloniti knjižnici. Slikovnice će sigurno prijeći preko brojnih dječjih ruku, omogućiti djeci da uživaju u njihovom sadržaju te razvijaju svoje čitalačke sposobnosti i maštu. Ovom prilikom zahvaljujemo mladim donatoricama, ali potičemo i ostale koji imaju viška ili su prerasli ovakve knjige, da ih slobodno upute našoj knjižnici OŠ u Đulovcu. Bit ćemo jako zahvalni!  


 

 [više]

POZIV Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 3. 2018. 13:26

OŠ u Đulovcu je objavila Informativni poziv vanjskim pružateljima usluga za dostavu ponuda. Ponuda se nalazi u privitku i u izborniku pod nazivom natječaji.

 

 


 

 [više]

USKRSNE DEKORACIJE ZA POMOĆ DJECI HRVATSKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 3. 2018. 11:27

Naša škola se priključila velikoj humanitarnoj akciji koju organizira Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske. Do suradnje sa Zakladom je došlo preko Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH s kojom Škola uspješno surađuje duži niz godina. Učenici i djelatnici škole ukrašavali su pisanice i izrađivali uskrsne dekoracije koje će biti poslane u Zagreb. Udruga će ih prodavati na Velikom humanitarnom sajmu, a sav prihod namijenjen je djeci sudionika Domovinskog rata i djeci siromašnih višečlanih obitelji.


 

 [više]

ČESTITKA ZA DAN ŽENA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 3. 2018. 12:58

Udruga "Svaki dom" čestitala je svim ženama zaposlenima u školi Dan žena, tako da je u zbornici bila izložena čestitka i cvijet. Ova kršćanska udruga besplatno dostavlja knjige religiozne tematike svakome zainteresiranom. Trenutno nude knjige: Vrsna žena, Tipično  za cure, Svrha braka i Novi zavjet. Svi koji žele besplatne knjige mogu doći do informacija preko stranice www.svakidom.com.hr


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 7. 3. 2018. 13:22

OŠ u Đulovcu raspisuje natječaj za radna mjesta učitelja glazbenog i njemačkog. Tekst i detalji natječaja nalaze se u privitku i na izborniku natječaji.


 

 [više]

IVAN ŠILARIĆ IDE NA DRŽAVNU RAZINU LIDRANA!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 3. 2018. 13:25

Ivan Šilarić, učenik 5.b iz PŠ Veliki Bastaji, ostvario je pod mentorstvom svoje nastavnice Anđeline Papac veliki uspjeh! Članovi prosudbenog povjerenstva za literarne izraze svrstali su njegov rad „Noć na rijeci“ među najbolje u državi te ga pozvali na državnu Smotru LiDraNa koja će se održati u Primoštenu od 19. do 23. ožujka 2018. godine. Čestitamo Ivanu i njegovoj mentorici te im želimo dobar plasman na državnoj razini natjecanja!


 

 [više]

NOVA INFORMATIČKA OPREMA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 3. 2018. 11:41

S obzirom da sljedeće školske godine započinje izvođenje obaveznog predmeta informatike za učenike 5. i 6. razreda, Ministarstvo je osiguralo sredstva za opremanje informatičkih učionica. Nastava informatike izvodit će se po novom kurikulumu koji je pripremila stručna radna skupina za kurikularnu reformu. Informatika će se održavati i u svim ostalim razredima, ali kao izborni predmet. Škole će se opremati kroz duži vremenski period, a naša škola ušla je u prvi krug izbora te je već nabavljeno 19 računala i popratna oprema. Računala su namijenjena za učenike te će biti postavljena u matičnu i područnu školu.


 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKOG

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 3. 2018. 11:37

Unatoč otežanim vremenskim prilikama, učenici naše škole uspješno su sudjelovali na Županijskoj smotri tehničke kulture koja je održana 2.3. u OŠ Vladimira Nazora u Daruvaru. Pod mentorstvom nastavnika Marka Gajera natjecalo se 6 učenika: David Tunić, Magdalena Ivanković, Alen Đorđević, Leonardo Ivić, Pavle Tomić i Katarina Blažević. Najbolji rezultati ostvareni su u kategoriji Strojarske konstrukcije u kojoj je učenica Katarina Blažević osvojila 2. mjesto, a Pavle Tomić 3. mjesto!


 

 [više]

NI U PETAK NEMA NASTAVE!

Autor: VLATKA TOKIĆ, 1. 3. 2018. 10:26

Zbog najavljene ledene kiše, nastava se neće održati ni u petak 2.3. Odluka vrijedi za matičnu i sve područne škole. Tijekom sljedećeg tjedna dogovoriti će se način odrađivanja odgođene nastave.


 

 [više]

OTKAZANA NASTAVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 2. 2018. 11:14

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nastava u matičnoj školi u Đulovcu, PŠ Veliki Bastaji i PŠ Donja Vrijeska otkazana je sljedeća dva dana. Dakle, zasigurno nema nastave u srijedu 28.2. i četvrtak 1.3. Informacija za petak doći će naknadno čim se budu vidjele vremenske prilike. Daljnje obavijesti pratite na službenoj ili Facebook stranici škole.   


 

 [više]

NEDAĆE PO NEVREMENU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 2. 2018. 10:05

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta, poslijepodnevna nastava u PŠ Bastaji je otkazana. Za daljnje obavijesti pratite službenu ili Facebook stranicu škole. Učenicima koji zbog snijega nisu mogli danas prijepodne doći na nastavu opravdat će se sati izostanka.


 

 [više]

PREDAVANJE VATROGASACA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 2. 2018. 10:48

Učenici 2. i 3. razreda sudjelovali su 22. veljače na predavanju u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Učenike u matičnoj i područnoj školi posjetilo je pet vatrogasaca koji su na zanimljiv način objasnili učenicima sve o svome djelovanju. Uputili su ih na postupanje u određenim izvanrednim situacijama poput požara, poplave ili potresa te strpljivo odgovarali na sva dječja pitanja.


 

 [više]

NATJECANJE IZ LIKOVNE KULTURE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 2. 2018. 09:21

Učenici naše škole, Patrik Matić, Katarina Blažević, Magdalena Ivanković i Mihaela Jozić natjecali su se pod vodstvom mentorice Jasmine Bukvić Stankić na ovogodišnjem LIK-u. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je "Mitovi i legende", a natjecanje je održano u dvije kategorije - likovna umjetnost i likovna kultura. Učenici su od žice izradili nekoliko zanimljivih skulptura mitskih bića. Iako nisu pobijedili na ovom natjecanju, pokazali su veliku kreativnost u modeliranju žicom i likovnom izričaju.


 

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA 2018.

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 2. 2018. 09:11

OŠ u Đulovcu bila je ove godine domaćin županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda.“ Unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima, na natjecanje je stiglo 16 učenika koji su se natjecali u 2 kategorije; poznavanje pročitanih djela te izrada i prezentacija plakata. Učenici su se natjecali ekipno, te u kategoriji znanja na državnu razinu idu učenici OŠ Berek i I. OŠ Bjelovar. U kategoriji kreativnosti na višu razinu su poslane učenice Lorena Jambrušić iz OŠ Ivanske i Ema Sedlić iz OŠ Berek. Kako bi gostima bilo zanimljivo u našoj školi ovom prigodom je izveden prigodni kulturni program, literarna radionica pod vodstvom prof. Anđeline Papac, glazbena radionica pod vodstvom učitelja Filipa Pernara, a na kraju su svima podijeljena priznanja i pokloni.


 

 [više]

BROŠURA HRVATSKIH ŽELJEZNICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 2. 2018. 08:14

Zbog povećanog broja nesreća i smrtnih slučajeva uslijed igranja na željezničkim prugama Hrvatske željeznice su tiskale brošuru s ciljem promicanja sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi. S obzirom da i kroz naša naselja prolazi pruga, savjetujemo svim učenicima i njihovim roditeljima da preuzmu brošuru koja se nalazi u privitku i osvijeste opasnosti koje vrebaju na prugama.


 

 [više]

FESTIVAL ŽIVOTINJSKOG CARSTVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 2. 2018. 13:25

U prostoru matične škole održana je lutkarska predstava za polaznike dječjeg vrtića te učenike od 1. do 4. razreda. Djeca su pogledala predstavu „Festival životinjskog carstva“ Studija Suncokret čiji članovi su doputovali iz dalekog Splita. Duško Mucalo, autor i redatelj predstave, na pola sata je na zabavan način približio djeci kako su se to životinje odmaknule od razmišljanja “Tko pjeva, zlo ne misli”, pa su se počele boriti za pobjedu svaka na svoj način, neke radom, neke podvalama. Životinjski je festival zapravo okvir za edukativnu priču koja potiče na marljiv i pošten odnos prema svemu što u životu radimo.


 

 [više]

POJ RIČI MATERINSKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 2. 2018. 10:20

Završen je 12. literarno-likovni natječaj "Poj riči materinske". Povjerenstvo za prosudbu literarnih radova je nagradilo 5 radova te pohvalilo 12 radova. Među pohvaljenim radovima je i lirska pjesma učenice 8. razreda ( PŠ Bastaji ), Božice Kolić, Neostvareni snovi. Čestitamo Božici Kolić i njenoj mentorici Anđelini Papac na postignutom uspjehu!


 

 [više]

IVAN ŠILARIĆ PREDLOŽEN ZA DRŽAVNU RAZINU LIDRANA! Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 2. 2018. 10:11

Na županijskoj razini LiDraNa održanoj 15. veljače u OŠ Veliko Trojstvo u kategoriji literarnog stvaralaštva odlične je rezultate ostvario učenik 5.b Ivan Šilarić iz PŠ Bastaji. Ivan i njegova mentorica Anđelina Papac predloženi su za državnu razinu natjecanja koja će se održati u razdoblju od 19. do 23. ožujka 2018.! Svakako pročitajte Ivanov literarni rad  „Noć na rijeci“ koji se nalazi u privitku, a za koji je Prosudbeno povjerenstvo dodijelilo tako visoke ocjene. Ovo je za sada najveći uspjeh na ovogodišnjim natjecanjima te iskreno čestitamo Ivanu i njegovoj mentorici!


 

 [više]

PLES POD MASKAMA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 2. 2018. 13:01

U matičnoj školi u Đulovcu maškare i Valentinovo su bili proslavljeni u ponedjeljak 12.2. održavanjem Plesa pod maskama. Organizaciju je vodio 8.a razred te su osmišljenim igrama, natjecanjima i nagradama  osigurali dobru zabavu za sve učenike viših razreda. Učenici nižih razreda maškare su obilježili u svojim razredima u utorak, 13.2. i također se odlično zabavili. Proslava maškara u PŠ Bastaji održat će se večeras u holu područne škole.


 

 [više]

DONACIJA KNJIGA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 2. 2018. 11:42

Neprofitna organizacija Gideon International, osnovana 1899. godine u SAD-u, djeluje i danas u mnogim državama, dijeleći kršćanske knjige, ponajviše Biblije i Nove zavjete. U ponedjeljak 12.2. našu školu posjetio je član udruge, gospodin Zlatko Šeba iz Daruvara i donirao školi 50 knjiga. Dio knjiga će se podijeliti učenicima koji pohađaju vjeronauk, dok će nekoliko primjeraka zadržati školska knjižnica.


 

 [više]

BROŠURA ZA RODITELJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 7. 2. 2018. 12:56

U privitku se može preuzeti brošura namijenjena roditeljima, a koju je izdao Ured za suzbijanje zloupotreba droga. Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom, svrha brošure je informirati roditelje o toj pojavi. U njoj će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove droge, u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima.


 

 [više]

NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 2. 2018. 13:14

Učenici naše škole postigli su pod vodstvom mentora Marka Gajera dobre rezultate na 60. Natjecanju mladih tehničara. Na školskom natjecanju sudjelovalo je 18 učenika, a najbolje rezultate postigli su: u kategoriji strojarskih konstrukcija Katarina Blažević, u kategoriji graditeljstva David Tunić, u kategoriji maketarstva Leonardo Ivić, u kategoriji obrada materijala Magdalena Ivanković dok je u kategoriji modelarstva uporabnih predmeta najbolji bio Alen Đorđević. Županijska razina natjecanja održati će se u Oš Vladimira Nazora u Daruvaru. Kompletne tablice s rezultatima školske razine natjecanja mogu se pogledati u privitku.


 

 [više]

MEĐUOPĆINSKA SMOTRA LIDRANO 2018.

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 1. 2018. 08:56

Međuopćinska razina smotre učeničkog literarnog, scenskog i novinarskog izraza LiDraNo 2018. održana je 25.1. u OŠ Sirač. Nastupilo je 8 naših učenika, a na županijsku razinu natjecanja koja će se održati u OŠ Veliko Trojstvo 15. veljače upućeni su učenici Ana Dejković iz 7.b sa literarnim radom „Brezina tuga“, Josipa Ivić sa radom „Jesen pravi tortu“ te Ivan Šilarić iz 5.b sa radom „Noć na rijeci“. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici Anđelini Papac!


 

 [više]

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 1. 2018. 08:24

Školska razina natjecanja iz vjeronauka održana je 19.1. u prostoru matične i područne škole. Natjecalo se 25 učenika viših razreda, a najbolje rezultate ostvarili su:

1. Božica Kolić 48/78

2. Ana Vicić 17/78

3. Nikolina Jozić 15/78

4. Magdalena Marković 15/78

Tablica sa kompletnim rezultatima školskog natjecanja može se preuzeti u privitku. Navedeni učenici predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju koje će se održati u osnovnoj školi Novska. Želimo im puno znanja i uspjeha!


 

 [više]

URUČENI MICROBITOVI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 1. 2018. 08:18

Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet) u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM), a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja pokrenula je projekt Promikro. Cilj ovog projekta je uporabom mikroračunala  uvesti algoritamski način razmišljanja u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti. Ovom projektu priključila se i naša škola te su roditeljima učenika 6-ih razreda urečeni micro:bitovi. Micro:bitovi su u vlasništvu škole koja ih učenicima posuđuje na razdoblje od godinu dana, odnosno tijekom pohađanja 6. razreda. Sve o tome kako koristiti microbitove učenici će naučiti u školi pod mentorstvom nekoliko predmetnih učitelja.  


 

 [više]

LIDRANO 2018.

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 1. 2018. 07:52

U Oš u Đulovcu održana je 17.1. školska razina smotre LiDraNo 2018. Nastupilo je 9 učenika, a na daljnje natjecanje upućena su tri učenika iz kategorije pojedinačnog scenskog nastupa i pet učenika iz kategorije literarnog stvaralaštva. Tako će na lokalnoj razini koja će se održati u OŠ Sirač, našu školu predstavljati učenici Luka Tutić sa pjesmom Vladimira Nazora „Šuma spava“, Laura Tunić sa pjesmom Natali Šarić „Ovca s planom“ i Krešimir Jaković sa pjesmom Božice Jelušić „Bakino pismo unuku.“ Sa svojim literarnim uradcima nastupit će Božica Kolić (Neostvareni snovi), Ana Dejković (Brezina tuga), Ivan Šilarić (Noć na rijeci), Josipa Ivić (Jesen pravi tortu) i David Gegić (Da mi je…). Čestitamo svim sudionicima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na međuopćinskoj razini natjecanja!


 

 [više]

FINANCIJSKO POSLOVANJE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 1. 2018. 12:24

U privitku se nalaze dokumenti vezani za financijsko poslovanje škole. Zainteresirani mogu preuzeti Financijski plan, Plan nabave za 2018. godinu, Obrazloženje financijskog plana za 2018. godinu te Rebalans za 2017. godinu.

Također, svi dokumenti financijske prirode nalaze se trajno pohranjeni na stranici škole pod izbornikom "pristup informacijama."


 

 [više]

ZAPOČEO PROJEKT "ČITAMO MI - U OBITELJI SVI"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 1. 2018. 09:47

Učenici 3.a i njihova nastavnica Violeta Joščak priključili su se projektu „Čitamo mi – u obitelji svi“ kojeg provodi HMŠK. Ruksak s 8 zanimljivih knjiga iz različitih područja putuje tijekom godine od učenika do učenika i gostuje u njihovoj obitelji 5 dana. Led je probila učenica Martina Čović i prva primila ruksak. Tijekom tjedna svaka obitelj koja ugosti ruksak treba svakodnevno izdvojiti nešto vremena za zajedničko čitanje, druženje i razgovor o pročitanom. Učenik svoje dojmove piše u posebnu bilježnicu te na taj način potiče i ostale učenike na čitanje, odnosno na izgradnju pozitivnog odnosa prema čitanju. Ovim projektom učenike se motivira na čitanje, no svrha nije dobiti pobjednika, već pobjednicima proglasiti sve one koji su tijekom čitanja osjetili duhovno i emotivno zadovoljstvo kao vrhunsku nagradu za čitanje.


 

 [više]

REZULTATI BOŽIĆNOG SAJMA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 1. 2018. 07:48

Na Božićnom sajmu, koji je održan u prostoru školske knjižnice u razdoblju od 18. do 22. prosinca 2017. god., prikupljeno je 1187 kn. Na sajmu su se po simboličnim cijenama prodavali ukrasno uporabni predmeti koje su donirali učitelji i ostali djelatnici škole. Kako je bilo i najavljeno, sav prihod bio je namijenjen popunjavanju školskog lektirnog fonda te su na police školske knjižnice pristigle lektire za 1., 7. i 8. razred; ukupno 22 nove knjige. Hvala svima koji su na bilo koji način potpomogli ovu akciju!

 

 


 

 [više]

OBITELJ BIJELIĆ NA NASLOVNICI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 1. 2018. 12:09

Prošle školske godine u 3.a razredu proveden je projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ u sklopu kojega ruksak sa 7 pomno odabranih knjiga putuje iz obitelji u obitelj te ih potiče na zajedničko čitanje i obiteljsko druženje. Učenik Leon Bijelić napisao je najbolji dojam o provedbi tog projekta, a za nagradu je slika njegove obitelji otisnuta na naslovnici Bilježnice dojmova koju će ove godine, u novom krugu projekta, u ruke primiti oko 3000 učenika 3. razreda u više od 150 škola diljem Hrvatske. Vjerujemo da su Leon i njegova obitelj ponosni na ovaj uspjeh i iskazanu im čast.   

 

 

 


 

 [više]

UPALJENA 4. ADVENTSKA SVIJEĆA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 22. 12. 2017. 11:06

Upaljena je 4. adventska svijeća u školskom holu! Dan je započeo u smirujućoj atmosferi, slavljenjem zajedništva i molitvom. Nakon današnje nastave učenici će tri tjedna uživati u krugu svojih obitelji te im ovom prilikom želimo sretne praznike, blagoslovljen Božić i sretnu Novu Godinu!

 

 


 

 [više]

PREDAVANJE PRIPADNIKA POLICIJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 12. 2017. 13:30

Predavanje za učenike "Blagdani bez petardi i ozljeda" organizirano je s ciljem onemogućavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava. Predavanja su održali predstavnici policije, a cilj projekta bio je senzibilizirati i educirati učenike, učitelje i stručne suradnike o problemu zlouporabe pirotehničkih sredstava i eksplozivnih tvari te na taj način povećati opću sigurnost učenika u školi i izvan nje. Svjedoci smo da se, posebice u ovo blagdansko vrijeme, koriste razni oblici i vrste petardi, a učenici ponekad nisu svjesni opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava. Naime, istraživanja su pokazala da je svake godine potrebno pojačati preventivne aktivnosti i upozoriti učenike na činjenicu da je korištenje petardi vrlo opasno.


 

 [više]

VIJEĆE UČENIKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 12. 2017. 13:25

U prostoru matične škole u Đulovcu pod vodstvom ravnateljice Zlatice Kovačić uspješno je održano Vijeće učenika naše škole. Na sastanak je došlo 16 predsjednika razreda od kojih se sastoji Vijeće učenika. Prema Statutu škole Vijeće učenika je savjetodavno tijelo koje dajući prijedloge i primjedbe može sudjelovati u kreiranju politike škole, može poboljšati radno ozračje u školi i učiniti boravak u školi ugodnijim. Svi prisutni učenici su se predstavili i iznijeli svoja viđenja i mišljenja tako da su se na sastanku čule mnoge ideje za poboljšanje boravka u školi. Ove godine predsjednik Vijeća je Patrik Matić iz 7.a razreda, a mjesto zamjenika pripalo je Dominiku Jakoviću, učeniku 5.b razreda.


 

 [više]

BOŽIĆNE PRIREDBE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 12. 2017. 10:17

Ovih dana u školi su održane  tri božićne priredbe. Božićna priredba u PŠ Bastaji održana je 18. prosinca, u matičnoj školi 19. prosinca, dok je u PŠ Donja Vrijeska priredba održana 20. prosinca. Sve priredbe su bile zanimljive i sadržajno vrlo bogate, a posebno se istaknula ona u PŠ Donja Vrijeska gdje 11 učenika svake godine pripremi program prepun rekvizita u trajanju dužem od sat vremena. Također, škola u Donjoj Vrijeskoj je specifična po tome što roditelji već tradicionalno donose kolače uz koje se nakon programa svi druže. Na taj način ova mala škola jača zajedništvo cijelog naselja i upućuje nas pred nadolazeće blagdane na ono što je istinski bitno.


 

 [više]

BOŽIĆNI SAJAM

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 12. 2017. 10:08

U školskoj knjižnici je po prvi puta organiziran Božićni sajam na kojem se za simboličnu cijenu mogu kupiti knjige, igračke, nakit i druge sitnice koje su donirali učitelji naše škole. Sav prikupljeni prihod namijenjen je kupnji novih lektirnih djela kako bi naši učenici mogli u ruke dobiti nove i oku ugodne knjige kakve i zaslužuju!  

 


 

 [više]

PALJENJE ADVENTSKE SVIJEĆE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 12. 2017. 08:24

Svaki ponedjeljak tijekom adventa, školski dan započinje paljenjem adventske svijeće u holu škole. Učenici nižih razreda pjevaju prigodne pjesme, a susret se završava zajedničkom molitvom. Susret predvodi vjeroučitelj Marko Bertić koji kod učenika ovom prilikom osvještava važnost temeljnih ljudskih vrijednosti. Podsjeća ih kako je bitno oprostiti bližnjima ili pak ugraditi ljubav u sve što radimo.


 

 [više]

KNJIŽNIČARKA URUČILA NAGRADU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 12. 2017. 10:56

Hrvatska mreža školskih knjižničara provela je 2017. godine prvo nacionalno natjecanje naziva „Snimi film i opremi svoju školsku knjižnicu“ u kojem se od učenika tražilo da snime film o provođenju projekta „Čitamo mi, u obitelji svi.“ Prvu nagradu osvojio je učenik 5.r. Lovro Blažon iz OŠ Podturen. Voditeljice projekta, knjižničarke Dejana Bedeković i Vlatka Tokić otputovale su u ime HMŠK-a u Podturen te svečano uručile nagradu Lovri koji je svojoj školskoj knjižnici priskrbio namještaj vrijednosti 1000kn, a sebi komplet od sedam knjiga iz serije Gregorovih dnevnika. Ovom prilikom učenicima se skrenula pažnja na važnost čitanja te su promovirani projekti Hrvatske mreže školskih knjižničara koji imaju za cilj potaknuti ih na uživanje u čitanju i redoviti susret s knjigom.  


 

 [više]

PREDANI PLASTIČNI ČEPOVI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 12. 2017. 08:49

Učenici naše škole priključili su se velikoj akciji skupljanja plastičnih čepova koju već 4 godine provodi  Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) s ciljem kupnje skupih lijekova. Prva isporuka čepova obavljena je u četvrtak 30.11. u prostoru UOLL-a u Čakovcu. Projekt „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, potakao je naše učenike da osvijeste važnost zaštite okoliša, a istovremeno da čine dobro djelo! Akcija skupljanja plastičnih čepova i dalje se provodi u matičnoj i područnoj školi te su svi učenici pozvani da ih donesu u što većoj količini.

 

 


 

 [više]

DA KREATIVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 11. 2017. 13:02

Naša škola predstavila je u subotu, 25.11. rukotvorine učenika u prostoru Hrvatskog doma u Daruvaru na 1. festivalu kreativnosti „DA kreativa.“ Štand naše škole uredile su i predstavile nastavnice Miroslava Veltruski i Mirjana Jakčin Ivančić. U sklopu festivala svoje štandove je postavilo 5 škola i 7 udruga, a posjetiteljima se nudila mogućnost kupnje rukotvorina te sudjelovanje na brojnim radionicama.


  

 [više]

RADOVI ŠKOLSKIH MODELARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 24. 11. 2017. 09:52

Članovi izvannastavne aktivnosti Modelara izradili su pod vodstvom mentora Marka Gajera prigodne ukrase za nadolazeće blagdane. Od drveta su izradili štalice i ukrasne kutijice sa božićnim motivima, a učiteljica likovnog Dijana Vidović Petrović dala im je završni sjaj. Radovi su poklonjeni Humanitarnom odjelu Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata RH te će biti izloženi na njihovom štandu u Zagrebu, a sav prihod dobiven njihovom prodajom ići će u humanitarne svrhe.  


 

 [više]

PRVA POMOĆ ZA UČENIKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 22. 11. 2017. 12:53

Za učenike, polaznike izvannastavne aktivnosti Prva pomoć koju vodi nastavnik Ivica Bačić, u prostoru matične škole organizirana je edukacija pružanja prve pomoći koju je vodila doktorica Dajana Lukić Demeter. Učenici su učili kako treba postupati u hitnim situacijama kod srčanih i moždanih udara, prijeloma kostiju, pada u nesvijest, prometnih nesreća te kod izvanrednih situacija izazvanih kroničnim bolestima. Poznavanje postupaka i metoda pružanja prve pomoći nekome može spasiti život  te je nužno da se što više učenika educira na tom području.


 

 [više]

SPASIMO OD ZABORAVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 22. 11. 2017. 11:16

ZKH Letnica izdala je knjižicu naslova Spasimo od zaborava u kojoj se na jednom mjestu nalaze podaci o kulturnom nasljeđu Hrvata s Kosova i njihovom „blagu“ u koje spada narodna nošnja, odjeća za posebne prilike i đerdani. Knjižica je rezultat višegodišnjeg školskog projekta, a ideju za izdavanje, kao i sve tekstove i priloge zapisala je i priredila učiteljica Miroslava Veltruski uz pomoć djelatnice škole Ane Perić i zalaganje učenika iz PŠ Bastaji. Urednik je učitelj Pavle Matić, a lektorica prof. Anđelina Papac. Školska knjižnica zaprimila je donaciju od 150 primjeraka tako da je od sada ova knjižica svima dostupna na posudbu. 


 

 [više]

TJEDAN ČITANJA U 2.A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 22. 11. 2017. 09:56

Učiteljica Blanka Hanzl provela je u 2.a razredu projekt Tjedan čitanja. Učenicima su svaki dan čitali različiti učitelji; razredna učiteljica, učiteljica engleskog, vjeroučitelj, knjižničarka i pripravnica nakon čega je slijedio razgovor i rad. Ovakvi projekti imaju kao cilj potaknuti ljubav prema čitanju i približiti učenicima knjige različite tematike. 

 

 


 

 [više]

STRUČNI SKUP ZADRUGARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 14. 11. 2017. 07:52

U matičnoj školi u Đulovcu održan je u petak, 10.11. Stručni skup voditelja školskih zadruga. Organizator skupa je županijski voditelj učeničkih zadruga, nastavnik Oliver Sakač. Za 30-ak školskih voditelja bilo je održano predavanje te dvije kreativne radionice na kojima su praktično savladavali tiffany tehniku i tehniku izrade ukrasno uporabnih predmeta svijanjem novinskog papira koju je vodila nastavnica Miroslava Veltruski. Vjerujemo da su se gosti osjećali ugodno u našoj školi te da su usvojili nova primjenjiva znanja.   


 

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 10. 2017. 08:10

Na ovogodišnjem Natjecanju u čitanju naglas koje je održano 17. listopada u prostoru Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar nastupila su naša dva učenika. To su Teo Laslo sa knjigom Sanje Pilić „I što sad“ te Dominik Tomić sa knjigom iste spisateljice „Pošalji mi poruku“. Njihov zadatak bio je pred punom dvoranom predstaviti sebe, knjigu koju su odabrali, objasniti zašto su odabrali baš taj naslov te pročitati naglas ulomak koji je na njih ostavio najdublji dojam. Natjecalo se 15-ak učenika, a naši učenici se nažalost nisu izborili za odlazak na županijsku razinu natjecanja. Cilj ovakvih natjecanja je približiti učenicima pisanu riječ, popularizirati knjige te razviti ljubav prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.  


 

 [više]

OSMAŠI U VUKOVARU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 10. 2017. 08:57

U sklopu projekta Ministarstva branitelja, učenici osmih razreda bili su u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Djelatnici Memorijalnog centra Domovinskog rata upoznali su učenike s vrijednostima Domovinskog rata i vukovarske tragedije te sa značajem pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prvoga su dana učenici pogledali prezentaciju na temu raspadanje Jugoslavije i uzroci Domovinskog rata i Bitke za Vukovar te razgledali Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Sljedećega su dana posjetili mjesta posebnog pijeteta: Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Vojarnu 204. brigade, Masovnu grobnicu Ovčara i Spomen dom Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Kukuruzni put – put spasa. S ciljem da učenici shvate vrijednost mira i tolerancije, posjet Gradu heroja završio je Školom mira i kvizom znanja.


 

 [više]

SVEČANO OTVORENJE "UČIONICE POD SUNCEM"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 17. 10. 2017. 15:10

U OŠ u Đulovcu održano je 17.10. svečano otvaranje „Učionice pod suncem“ kojem su prisustvovali brojni roditelji te svi učenici i djelatnici škole.  U sklopu navedenog projekta izgrađena je vanjska učionica sa pristupnom stazom te su podignuti cvjetni i povrtni nasadi. Ovaj projekt financirala je Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U realizaciji su sudjelovali roditelji učenika, djelatnici škole, učenici i ostali mještani koji su se odazvali mnogobrojnim radnim akcijama koje su prošle u veselom i ugodnom ozračju te su bile prilika za osnaživanje odnosa između roditelja, učitelja i učenika. 


 

 [više]

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM, KURIKULUM Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 9. 10. 2017. 12:52

U privitku se nalaze dokumenti OŠ u Đulovcu: Školski kurikulum za šk. 2017./2018. godinu i Godišnji plan i program za šk. 2017./2018. godinu.

 

 

 


 

 [više]

NAGRAĐENA BOŽICA KOLIĆ

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 9. 2017. 11:29

Učenica Božica Kolić natjecala se pod vodstvom nastavnice Anđeline Papac sa svojim literarnim radom na natječaju „S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore.“ Natjecanje je održano četvrti put za redom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske iz Garešnice, a Povjerenstvo je Božicin literarni rad „San“ proglasilo nagrađenim! Božica je zajedno s mentoricom pozvana na susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednjih škola te je 22. rujna nastupila u Domu kulture u Palešniku i okupljenima pročitala svoj rad. Nakon uručivanja nagrada slijedilo je otvaranje izložbe likovnih radova te druženje s drugim sudionicima ovog natjecanja.

 

 

 


 

 [više]

RADNE AKCIJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 9. 2017. 09:24

U ponedjeljak, 11.9. održana je prva radna akcija učenika i roditelja koji su iskopavali zemlju sa buduće pošljunčane staze i odvozili je. Cilj radnih akcija je izgraditi učionicu na otvorenom i pristupnu stazu, a potrebne financije osigurala je Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah". Kako bismo s radovima završili na vrijeme, svaki razred je dobio termin kada ima priliku dati doprinos izgradnji vanjske učionice i vrta te ovim putem pozivamo i roditelje da se odazovu budućim akcijama. Prvu radnu akciju veselo i radišno su odradili osmaši sa svojom razrednicom i roditeljima na čemu im se od srca zahvaljujemo!  

Raspored radnih akcija je sljedeći:

11.9. radna akcija roditelja i učenika 8.a

12.9.radna akcija roditelja i učenika 7.a

13.9.radna akcija roditelja i učenika 6.a

14.9.radna akcija roditelja i učenika 5.a

15.9.radna akcija roditelja 4.a

18.9.radna akcija roditelja 3.a

19.9.radna akcija roditelja 2.a

20.9.radna akcija roditelja 1.a

 


 

 [više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 4. 9. 2017. 08:39

Prvi dan škole je iza nas. Hodnici su naglo oživjeli, a učionice su odzvanjale smijehom i veselim dječjim glasovima. Danas je sve teklo u opuštenom ozračju, a učenici se nakon dugih ljetnih praznika ponovno trebaju početi privikavati na stare obaveze. Poseban je danas dan za naše prvašiće koji su po prvi put kročili u školu. Ove godine u 1. razred u Đulovcu upisano je 20 učenika,  u 1.b u Bastajima 10, dok je u PŠ Donja Vrijeska školovanje započelo dvoje prvašića. Učitelji su ih uputili u prve korake školskog života i svima poželjeli mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u godini koja je ispred nas.


 

 [više]

OBAVIJEST - PRVI DAN ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 1. 9. 2017. 13:36

 

Dragi učenici i roditelji, nastava u Osnovnoj školi u Đulovcu počinje u ponedjeljak,  4. rujna 2017. godine. Učenici koji pohađaju nastavu u matičnoj školi u Đulovcu  trebaju doći u školu u 8 sati, kao i učenici razredne nastave iz PŠ Bastaji te učenici iz PŠ Donja Vrijeska. Jedino učenici predmetne nastave u PŠ Bastaji trebaju doći u školu u 13 sati. Učenici trebaju doći u školu bez torbi i knjiga, ali trebaju ponijeti bilježnicu i olovku kako bi si zapisali raspored sati i osnovne informacije vezane za početak nove školske godine. Učenike putnike će prevoziti autobusi po sljedećem rasporedu:

6:55 polazak iz Koreničana – učenici nižih i viših razreda matične škole u Đulovcu

7:00 polazak iz Potočana i Katinca  

6:30 polazak iz Miletinca

6:50 polazak iz Kravljaka

7:00 polazak iz Babine Gore

7:10 polazak iz Cjepidlaka

Povratak putnika iz Đulovca je u 10:00

Bastaji, 1. smjena (razredna nastava)

7:20 polazak iz Koreničana za učenike nižih razreda PŠ Bastaji

9:30 povratak iz Bastaja

Bastaji, 2. smjena (predmetna nastava)

12:20 polazak iz Koreničana

14:35 polazak iz Bastaja

Učenike iz PŠ Donja Vrijeska dovoze roditelji, na čemu im zahvaljujemo.

Prvi školski dan učenici će biti u školi samo dva sata nakon kojih će za učenike putnike biti organiziran prijevoz kućama. Svim učenicima i njihovim roditeljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 24. 8. 2017. 12:58

OŠ u Đulovcu raspisuje natječaj za radna mjesta pomoćnika u nastavi. Detalji natječaja mogu se pročitati u privitku.

 

 

 

 


 

 [više]

JAVNI POZIV -STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 8. 2017. 09:57

U privitku se nalazi javni poziv za prijam osobe na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa. Traži se učitelj/ica razredne nastave, na određeno vrijeme u trajanju do 12 mjeseci. Uvjete možete proučiti u privitku. 

 


 

 [više]

PROŠAO PROJEKT "UČIONICA POD SUNCEM"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 6. 2017. 12:56

Odobrena je provedba projekta „Učionica pod suncem“ koju je OŠ u Đulovcu prijavila na natječaj „Naš doprinos zajednici“ tako da će Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ koja djeluje u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva donirati školi 10.000 kn za provedbu ove akcije koja treba biti završena do 15.10.2017. U sklopu ovog projekta izgradit će se učionica na otvorenom sa 4 stola i 8 klupa, pristupna pošljunčana staza dužine 66m, posadit će se ukrasno bilje duž staze te će se izgraditi uzdignute gredice za novi školski povrtnjak za koji će se brinuti polaznici nove izvannastavne aktivnosti "Mladi povrtlari". Ova akcija uljepšat će našim učenicima boravak u školi i omogućiti im zanimljiviji način usvajanja znanja. Kako bismo što efikasnije odradili radove svim roditeljima i članovima lokalne zajednice biti će uručeni informativni letci i pozivi na priključenje radnim akcijama.   


 

 [više]

KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 6. 2017. 12:42

U matičnoj i svim područnim školama održane su ovih dana završne priredbe i oproštajne zabave. Učenici četvrtih razreda opraštali su se od svojih dugogodišnjih učiteljica, a osmaši od cijele škole. Bilo je veselih trenutaka ispunjenih smijehom, ali i onih dirljivih popraćenih suzama. Školska godina je gotova i učenici okreću novi list u svome životu, a što ih čeka tek će saznati. Svima želimo da se dobro snađu u višim razredima, a sadašnjim osmašima da se upišu u željenu srednju školu, no prije novih briga neka se svi dobro odmore tijekom ljeta koje je ispred nas. 


 

 [više]

IZLET VIŠIH RAZREDA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 6. 2017. 10:56

Učenici viših razreda otputovali su na školski izlet u Karlovac i Topusko. U Karlovcu su razgledali staru gradsku jezgru te posjetili novootvoreni slatkovodni akvarij Aquatiku gdje su uz stručno vodstvo upoznali brojne riblje vrste Hrvatske. U Topuskom su učenici popodne proveli na bazenima i dobro se proveli.  


 

 [više]

TETA HRVOJKA - DOBITNICA NAGRADE "VESNA GRĐAN"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 9. 6. 2017. 12:44

Odgojiteljica i ravnateljica đulovačkog dječjeg vrtića Sunce, gospođa Hrvojka Vacka, zasluženo je dobila godišnju nagradu „Vesna Grđan“ koja joj je svečano uručena 7. lipnja u Bjelovaru. Nagrada je dio fonda „Božo Tvrtković“, a nosi ime pokojne pedagoginje i dugogodišnje ravnateljice Dječjeg vrtića Bjelovar, prof. Vesne Grđan. Naša teta Hrvojka ovu nagradu je dobila za iznimna dostignuća u području predškolskog odgoja te joj od srca čestitamo na ovom uspjehu!


 

 [više]

BOŽICI KOLIĆ URUČENA NAGRADA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 6. 2017. 12:03

Božica Kolić, učenica 7.b iz PŠ Bastaji, primila je nagradu na 30. Lovrakovim danima kulture za svoj literarni rad "Kristina iz Jabukovca" kojeg je napisala pod mentorstvom prof. Anđeline Papac. Za goste i uzvanike bio je upriličen bogati kulturni program, svečana dodjela nagrada, posjet Lovrakovom centru te ručak u SRC Kukavica.

 


 

 [više]

POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 6. 2017. 09:12

U privitku se nalazi popis udžbenika za školsku 2017./2018. godinu. Popis je isti kao i prijašnjih godina samo s malom nadopunom u 6.r. gdje su dodani udžbenici za izbornu nastavu Njemačkog jezika. Mape za likovnu kulturu se ne nalaze na popisima jer one spadaju u dodatna nastavna sredstva. Na razini cijele škole za nastavu likovne kulture odabrane su mape nakladnika Alfa d.d., a mape se mogu naručiti preko škole po istoj cijeni kao u knjižari. Skupnom kupovinom preko škole pomoći ćete opremanju školske knjižnice jer će nakladnik donirati knjižnici 30-ak naslova školske lektire. Hvala svima koji prepoznaju vrijednost ove akcije koju provodimo drugu godinu za redom i koja doprinosi kvalitetnijem školovanju naše djece! 


 

 [više]

INFORMACIJE O UPISU U SREDNJU ŠKOLU Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 1. 6. 2017. 08:09

U privitku se nalazi dokument u kojem možete saznati sve o postupku upisa u srednju školu u ljetnom roku. Svim našim osmašima želimo što lakši upis u željene programe i uspješno daljnje školovanje!

 

 


 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE U KRALJEVICI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 5. 2017. 10:29

Učenice 8. razreda, Marija Jaković i Antonija Jaković, sudjelovale su pod vodstvom mentora Marka Gajera i asistentice Kristine Jaković na državnoj razini Modelarske lige koja je održana od 27. do 28. svibnja u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici. Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva koje već godinama organizira Hrvatska zajednica tehničke kulture, a naše učenice su u drugoj kategoriji osvojile odlično drugo mjesto.


 

 [više]

POSJET ZAGREBPETROLU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 5. 2017. 11:27

Nekoliko učenika posjetilo je u sklopu nastave Tehničke kulture firmu „Zagrebpetrol“ koja djeluje u Grubišnom Polju. Učenici su uz stručno vodstvo i pratnju nastavnika Marka Gajera obišli pogone u kojima se prikuplja sekundarna sirovina te prisustvovali procesu recikliranja koji im je bio jako zanimljiv. Učenici će o viđenome napraviti prezentaciju kako bi i druge osvijestili o važnosti recikliranja u svakodnevnom životu.


 

 [više]

IZLET U SLAVONIJU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 5. 2017. 09:57

Učenici 3. i 4. razreda bili su u utorak, 23.5. na izletu u Slavoniji. Posjetili su mnoge gradove i njihove znamenitosti. Uz stručno vodstvo obišli su Našice, Đakovo i Osijek, a većini se najviše svidio posjet zoološkom vrtu i ručak na obali Drave. Da bi i vrijeme u autobusu bilo zanimljivo za učenike je bio organiziran kviz znanja u kojem su oni najuspješniji bili i nagrađeni.    


 

 [više]

SPORTSKI DAN

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 5. 2017. 09:12

U četvrtak, 25. svibnja u PŠ Bastaji održan je Sportski dan. Učenici iz matične škole u Đulovcu tradicionalno su tog dana s dva autobusa došli u goste svojim kolegama u područnu školu. Učenici su se natjecali u nekoliko sportskih disciplina; nogometu, stolnom tenisu, šahu, rukometu i odbojci. Neki su zbog rezultata bili sretni, neki naravno tužni, ali najbitnije je da je Sportski dan prošao u zajedništvu i općem dobrom raspoloženju čemu je pridonijelo i lijepo vrijeme.


 

 [više]

ŽDRALICE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 5. 2017. 11:16

Članice daruvarske udruge „Ždralice“ održale su na poziv učiteljice Miroslave Veltruski kreativnu radionicu "Tekstil nije smeće" za naše učenike, članove učeničke zadruge „Papuk“. Radionica je održana 15.5. u prostoru matične škole u Đulovcu, a prisustvovali su joj i učenici PŠ Bastaji. Cilj radionice bio je preobraziti stare majice u nove ukrasno – uporabne predmete tako da su se po završetku radionice učenice okitile novim torbama i modnim dodacima.  


 

 [više]

"DANAS MALI, SUTRA VELIKI MAJSTOR"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 9. 5. 2017. 09:26

Učenici naše škole, Nikola Nikolić, Patrik Matić, Leo Matić, Adam Milican, Marija Jaković i Antonija Jaković, sudjelovali su u subotu, 6. svibnja na natjecanju mladih tehničara iz modelarstva koje je održano u sklopu 6. manifestacije „Danas mali, sutra veliki majstor“ u Velikom Trojstvu. Učenike je pripremao i pratio njihov mentor, nastavnik tehničkog odgoja, Marko Gajer. Natjecanje je imalo međunarodni karakter jer su natjecatelji došli čak iz Mađarske i Slovenije. Svi naši učenici postigli su zavidne rezultate, a najbolje su se pokazale učenice Marija Jaković i Antonija Jaković koje su timski osvojile 1. mjesto!


 

 [više]

DAN PLANETE ZEMLJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 5. 2017. 09:53

U školi u Đulovcu održan je 3.5. integrirani dan povodom Dana planete Zemlje. Učenici od 5. do 8. razreda su se tijekom svih školskih predmeta bavili temom drveta, drvnih proizvoda i njihovog recikliranja. Prisustvovali su radionicama, rješavali zadatke, izrađivali plakate i prezentirali svoje radove. Pod vodstvom nastavnika Ivice Bačića očistili su okoliš škole i neke lokacije u Đulovcu, učenice su pružile njegu svim biljkama u školi zalivši ih i prebrisavši od prašine.


 

 [više]

BOŽICA KOLIĆ OSVOJILA NAGRADU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 5. 2017. 09:26

Pod vodstvom svoje mentorice Anđeline Papac, učenica 7.c Božica Kolić, osvojila je nagradu na Natječaju 30. Lovrakovih dana kulture. U sklopu natječaja birali su se najbolji literarni, novinarski i likovni ostvaraji učenika osnovnih škola Republike Hrvatske na temu „Ljuban, Pero i Draga među nama,“ a Božica je nagrađena za svoj literarni ostvaraj „Kristina iz Jabukovca“. Božica i njena mentorica pozvane su 2. lipnja na dodjelu nagrada i kulturni program koji će biti upriličen u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Ovom prilikom od srca čestitamo Božici i njenoj mentorici na velikom uspjehu!


 

 [više]

SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 5. 2017. 09:13

U četvrtak 4.5. održana je u organizaciji grubišnopoljske škole Županijska smotra učeničkih zadruga. Trinaest učeničkih zadruga prezentiralo je svoje radove među kojima su bili i radovi naše Učeničke zadruge "Papuk". Teme ovogodišnjeg izlaganja bile su recikliranje i začinsko bilje. Zadruga je izložila i prezentirala radove od tkanine; igračke, torbice i podmetače, sušeno začinsko bilje te predmete od keramike. Ovim putem pohvaljujemo našu zadrugu i njene voditelje koji nas uvijek iznenade svojom kreativnošću!


 

 [više]

INTERNET U DONJOJ VRIJESKOJ

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 5. 2017. 09:05

Područna škola u Donjoj Vrijeskoj dobila je pristup internetu. Velika je to stvar za 13 učenika i njihove dvije učiteljice jer je za uspješno osnovnoškolsko obrazovanje nužno učenicima omogućiti uključivanje u globalno informacijsko društvo. Internet je danas mjesto učenja, susreta i zabave, a projekt njegovog uvođenja u sve škole pokrenuo je Carnet početkom ove godine.

 


 

 [više]

JAVNI POZIV -STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 4. 2017. 13:01

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje javni poziv za stručno osposobljavanje  za rad bez zasnivanja radnog odnosa za učitelja/icu razredne nastave na određeno vrijeme, na puno radno vrijeme, u trajanju do 12 mjeseci. Javni poziv može se preuzeti u privitku.

 


 

 [više]

INTEGRIRANI DAN POVODOM DANA PLANETE ZEMLJE U PŠ BASTAJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 25. 4. 2017. 08:32

U PŠ Veliki Bastaji održan je 24.4. integrirani dan povodom Dana planete Zemlje. Učenici od 5. do 8. razreda su se tijekom svih školskih predmeta bavili temom drveta, drvnih proizvoda i njihovog recikliranja. Prisustvovali su radionicama, rješavali zadatke, izrađivali plakate i prezentirali svoje radove. Očistili su okoliš škole te obijelili voćke u školskom voćnjaku, a usput se dobro zabavili i uživali u sunčanom danu.


 

 [više]

PRIJAVLJEN PROJEKT "KNJIŽNICA - MOGA ZNANJA RIZNICA"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 4. 2017. 12:02

OŠ u Đulovcu predala je u četvrtak, 19.4.2017. projektni prijedlog naziva „Knjižnica – moga znanja riznica“  sa svom pripadajućom dokumentacijom. Projekt je odgovor na poziv Europskog socijalnog fonda na dostavu projektnih prijedloga pod temom Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja, koji trebaju biti usmjereni na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Projekt naše škole nosi ukupnu vrijednost od 797.934,70 kn te bi se kroz njega nabavilo 15 računala za učionice za matičnu i područnu školu, 5 projektora te 300 knjižnih naslova za školsku knjižnicu. Za potrebe učenika razvila bi se 4 nova edukacijska programa u području digitalne, čitalačke, multikulturalne i matematičke pismenosti, a djelatnicima bi se omogućilo stručno usavršavanje putem seminara i studijskog putovanja. U izradi i provođenju novih kurikuluma sudjelovat će partner škole, udruga Impress iz Daruvara te obrt za poslovno savjetovanje Projekti Una iz Zagreba. Projekt bi trajao 24 mjeseca, od rujna 2017. do kolovoza 2019. godine. Agencija za strukovno obrazovanje, Organizacijska jedinica za upravljanje strukturnim instrumentima izvršit će nad našim projektom prvo administrativnu provjeru, potom procjenu kvalitete, a početkom kolovoza 2017. godine donijeti Odluku o financiranju.


 

 [više]

ČESTITKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 4. 2017. 13:19

U vremenu sve većih strahova i očaja,

Kristov prazan grob jača vjeru i budi nadu

da Božja ljubav pronalazi rješenja

za svaku ljudsku patnju

i izlaz iz svake čovjekove krize,

dajući konačni i potpuni smisao

našem postojanju.

Sa željom i molitvom da Uskrsli

u naše živote unese novu vedrinu i snagu,

Osnovna škola u Đulovcu želi Vam

                                             Sretan i blagoslovljen Uskrs!


 

 [više]

4.A POSJETIO DOM ZA STARE I NEMOĆNE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 4. 2017. 13:12

Učenici 4. a razreda i njihova učiteljica Renata Rambousek opet su na trenutak postali dio Velike obitelji posjetivši dom za stare i nemoćne koji je smješten tik do škole. Prigodnim pjesmama, recitacijama, šarenim pisanicama te čestitkama zaželjeli su bakama i djedovima sretan Uskrs te im uljepšali ovo predblagdansko vrijeme! Kao i uvijek ni učenici se nisu vratili u školu praznih ruku na čemu zahvaljujemo djelatnicima doma „Velika obitelj.“ 


 

 [više]

POZIVI Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 4. 2017. 13:41

U privitku se nalaze sljedeći dokumenti: Vremenik aktivnosti za učitelje, Poziv za Skup radnika, Poziv za Školski odbor i Poziv za Vijeće roditelja.

 

 

 

 


 

 [više]

GOST PREDAVAČ U 1.A

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 4. 2017. 09:35

Zahvaljujući angažiranosti svoje učiteljice Blanke Hanzl, prvašići su Svjetski dan zdravlja obilježili predavanjem djelatnika daruvarske Hitne pomoći. Njihov gost, Danijel Vrnavić, koji je rodom također iz Đulovca, na zanimljiv im je način objasnio čime se bavi i s kakvim se sve izazovima susreće u svojem poslu. Predavanje je bilo poučno, zanimljivo, a učenici vrlo veseli i znatiželjni što se vidjelo po mnoštvu pitanja koja su postavljali.


 

 [više]

PROJEKT "HRVATSKE RAZGLEDNICE"

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 4. 2017. 09:31

Nakon što su dobili razglednicu iz OŠ Sirač učenici 4.a razreda priključili su se projektu „Hrvatske razglednice“. Skupili su novac za razglednice i markice te izabrali mjesta i škole u Republici Hrvatskoj. Adrese škola pronašli su na izvannastavnoj aktivnosti pod nazivom "Mali informatičari". Na svjetski dan zdravlja, 7.4. prošetali su do pošte te poslali razglednice koje sada putuju u Zagreb, Pulu, Dubrovnik, Split, Šibenik, Vodice, Delnice, Karlovac, Vukovar, Đakovo, Andrijaševce te na otok Cres.


 

 [više]

MALI LETNIČKI RJEČNIK

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 4. 2017. 10:05

Zajednica kosovskih Hrvata "Letnica" organizirala je i financirala izdavanje knjižice „Mali letnički rječnik“ koja je tiskana u 120 primjeraka. Ovaj projekt vodila je prof. Anđelina Papac sa svojim učenicima iz PŠ Veliki Bastaji. Projekt je započeo 2009. godine s ciljem bilježenja riječi iz zavičajnog idioma, kako bi se, bar djelić jezičnog blaga, sačuvao za buduće naraštaje. Osim učenika, veliku pomoć i podršku pri provedbi ovog projekta dala je djelatnica škole Ana Perić te joj i ovim putem zahvaljujemo.


 

 [više]

DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 4. 2017. 09:29

Antonijo Vicić, učenik 8. razreda iz PŠ Bastaji sudjelovao je pod vodstvom mentora Marka Gajera na državnoj razini natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske. Državno natjecanje odvilo se u Primoštenu u razdoblju od 29. ožujka do 1. travnja, a na njemu je sudjelovalo čak 249 učenika koji su se natjecali u dvanaest različitih područja. Sav program i natjecanja organizirana su u lijepom ambijentu hotela "Zora". Naš Antonijo natjecao se u kategoriji Orijentacija i komunikacija te je zahvaljujući svojim kompetencijama i znanju koje je pod budnim okom mentora brusio proteklih nekoliko mjeseci uspio osvojiti 12. mjesto!


 

 [više]

MEĐUŠKOLSKI KNJIŽEVNI KVIZ

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 4. 2017. 09:07

Učenice Tea Prša, Lea Prša i Marijana Šamec natjecale su se 4.4. na Međuškolskom književnom kvizu za 5. razrede koji je održan u IV. OŠ Bjelovar. Kako bi mogle sudjelovati na kvizu učenice su pročitale knjigu „Mrvice iz dnevnog boravka“ književnice Sanje Pilić. U konkurenciji 11 škola naše učenice zauzele su 9. mjesto sa osvojenih 32 od 50 bodova. Za sve učenike održan je književni susret sa Sanjom Pilić na kojem su čuli mnogo o njenom životu i stvaralaštvu.


 

 [više]

ISTRAŽIVANJE O NASTAVKU ŠKOLOVANJA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 3. 2017. 12:32

Školu u Đulovcu posjetila je 31.3. dip. iur. Tajna Čorak, suautorica knjige „Odgojem do profesionalne djelatnosti.“ Gospođa Čorak je provela istraživanje čiji je cilj utvrditi interese i želje učenika i učenica za nastavak školovanja u srednjoj školi. U istraživanju su sudjelovali učenici 7.a i učenici 7.b koji su zbog istraživanja doputovali iz Bastaja. Predavanje, kao i rezultati upitnika pomoći će učenicima da lakše izaberu svoje buduće zanimanje.


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNO MJESTO Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 3. 2017. 10:46

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje natječaj za radno mjesto ravnatelja/ice. Natječaj je otvoren do 4.4.2017. Tekst natječaja može se preuzeti u privitku.

 

 

 

 


 

 [više]

DRUŽENJE UČENIČKIH ZADRUGA

Autor: Miroslava Veltruski, 27. 3. 2017. 10:33

Dana 25. ožujka 2017. šest učenika naše Učeničke zadruge „Papuk“ sudjelovali su na Međužupanijskom druženju učeničkih zadruga Bjelovarsko – bilogorske županije i Virovitičko – podravske županije u Velikom Trojstvu. Bili su to učenici Luka Tutić, Matej Jaković, Juro Radanović, Laura Ivić, Mihaela Jozić i Lucija Tunić, pod vodstvom učitelja Olivera Sakača i Miroslave Veltruski. Druženje se sastojalo od kreativnih radionica – izrada kalupa od gline, izrada nakita od različitih materijala, izrada ukrasnih predmeta od žice i perlica i izrada soka od jabuke. Na radionicama su sudjelovali svi učenici i voditelji. Nakon odrađenih radionica slijedio je zajednički ručak u planinarskom domu „Kamenitovac“, te druženje malih zadrugara i voditelja učeničkih zadruga. 


 

 [više]

DAJ GLAS ZA SVOJU ŠKOLU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 3. 2017. 08:50

Učenici 4.a razreda izradili su audio vizualnu slikovnicu "Zlatni kesten" te je poslali na natječaj "Stvarajmo e-kreativno u školskoj knjižnici". Učenici se bore za glavnu nagradu, tj. za knjige u vrijednosti od 1000 kn koje bi obogatile fond školske knjižnice. Kako bi to uspjeli ostvariti potrebno je da što više ljudi odglasa za njihovu slikovnicu. Glasati se može putem linka: http://stvarajmoekreativno.weebly.com/dospjeli-radovi.html


 

 [više]

PROGLAŠENJE ŠKOLA FILANTROPA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 3. 2017. 13:17

Učenici PŠ Donja Vrijeska otputovali su 17. ožujka sa svojom učiteljicom Sabrinom Blažević Holubek u Zagreb na završni program projekta „Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj“ kojeg je škola provodila tijekom prvog polugodišta. Program je održan u Centru kulture KNAP gdje su naši učenici pogledali predstavu „Kineska legenda o nebu“, prisustvovali proglašenju najuspješnijih škola te se družili s drugim učenicima uz hranu i piće.  


 

 [više]

POSJET DARUVARSKOM KINU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 21. 3. 2017. 09:18

Više od 120 učenika od 5. do 8. razreda posjetilo je 20.3. grad Daruvar. Cilj ovog posjeta bio je odlazak u kino i gledanje filma „Uzbuna na Zelenom Vrhu“. Dan je bio sunčan i kao stvoren za obilazak grada što i priliči prvom danu proljeća. Kako bi bolje upoznali lokalne znamenitosti učiteljice Miroslava Veltruski i Danijela Krejči su se potrudile i pripremile zanimljiv razgled grada.     


 

 [više]

OPĆINSKO NATJECANJE CRVENOG KRIŽA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 14. 3. 2017. 09:35

Sedam učenika (Ivana Đonović, Josip Jaković, Antonela Nikolić, Josipa Matić, Josipa Ivić, lea Žarković i Leo Matić) polaznika izvannastavne aktivnosti "Podmladak Crvenog križa" sudjelovalo je pod vodstvom mentora Ivice Bačića na općinskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. Natjecanje je provedeno u subotu, 3.3. u Daruvaru u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa, a ovo je druga godina da su sudjelovali učenici naše škole. Natjecanje se odvijalo u dva tematska dijela: prvo se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su se u drugom dijelu provjeravala znanja i vještine iz pružanja prve pomoći. Naši učenici su zauzeli odlično 2. mjesto!


 

 [više]

59. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 14. 3. 2017. 09:32

Učenici naše škole sudjelovali su na Županijskoj smotri tehničke kulture koja je održana 3.3. u OŠ Mate Lovraka u Velikom Grđevcu. Pod mentorstvom nastavnika Marka Gajera natjecalo se 7 učenika: Marijo Nikolić, David Tunić, Magdalena Ivanković, Monika Tomić, Antonijo Vicić, Patrik Matić i Božica Kolić. Najbolji rezultat ostvaren je u kategoriji Orijentacija i komunikacija u kojoj je učenik 8.c Antonijo Vicić osvojio 1. mjesto što znači da ga najvjerojatnije čeka poziv na državnu razinu natjecanja. Čestitamo!


 

 [više]

PREDAVANJE ČASNE SESTRE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 3. 2017. 10:40

Za učenike od 5. do 8. razreda održano je u prostoru školske knjižnice u Đulovcu druženje s bivšom učenicom, a sadašnjom časnom sestrom Ljiljom Muzić.  Časna sestra je pričala učenicima o svom životnom izboru i načinu života kojim živi u sklopu reda Klanjateljica Krvi Kristove. Predavanje je popratila sa mnoštvom fotografija sa polaganja vječnih zavjeta te drugih značajnih događaja. Učenicima je ovo nesvakidašnje predavanje bilo izrazito zanimljivo tako da je sa sestrom Muzić dogovorena daljnja suradnja u vidu predavanja za učenike.


 

 [više]

NATJEČAJ ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 3. 2017. 12:39

Osnovna škola u Đulovcu raspisuje natječaj za radna mjesta učitelja/ice Glazbene kulture i učitelja/icu Njemačkog jezika. Uvjeti natječaja mogu se preuzeti u privitku.

 

 


 

 [više]

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 3. 2017. 10:29

Naša škola bila je u petak, 24.2. domaćin Županijskog natjecanja Čitanjem do zvijezda. Na natjecanje je pristiglo 25 učenika te 9 knjižničara s područja Bjelovarsko – bilogorske županije. U prvom dijelu natjecanja učenici su pisali ispit znanja za koji su se pripremili čitanjem tri zadana romana. Nakon konačnog bodovanja Povjerenstvo je na državnu razinu natjecanja koje će se održati u Čakovcu uputilo učenike iz I. i IV. OŠ Bjelovar koji su osvojili najveći broj bodova. Osim ispita znanja učenici su se natjecali i u prezentaciji plakata koje su izradili s ciljem poticanja drugih učenike na čitanje knjiga. U ovoj kategoriji pobijedili su Ingrid Štulić iz OŠ Berek i Sara Gazda iz IV. OŠ Bjelovar. Kako bi gostima bilo ugodno u našoj školi, učenici 4.a pripremili su zanimljiv program po kojem će gosti sigurno pamtiti našu školu.


 

 [više]

RAZVOJ FILANTROPSKE KULTURE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 2. 2017. 08:49

Naša škola sudjeluje u  projektu „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“. Projekt je sufinanciran iz EU programa IPA 2012 i od strane Ureda za udruge Vlade RH, a u projektu smo radili s Regionalnom zakladom za lokalni razvoj Zamah. U sklopu projekta smo proveli tri akcije: „Pokloni osmijeh,“ „Đulovac gradu Anđela“ i  „20 dana dobrote.“  U provedbi akcija sudjelovalo je 40-ak učenika i 6 djelatnika škole. Malim djelima ljubavi pokazali smo da se život zajednice može poboljšati i oplemeniti. Naša je škola provedbom ovih akcija postala jedan od kandidata za certifikat „Škola filantrop“ koji će se u ožujku 2017. dodijeliti u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“.


 

 [više]

VALENTINOVO POD MASKAMA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 15. 2. 2017. 08:09

U utorak, 14. veljače u matičnoj školi obilježili smo Valentinovo plesom pod maskama. Ove godine inicijativu i organizaciju proslave preuzeo je 8.a razred. Učenici su se proveselili, a pritom i pokazali koliko su kreativni u maskiranju. Ljubavni poštari su ove godine imali puno posla oko podjele silne količine pisama kojima se učenici posebno vesele. Voditeljice su osmislile zabavan program u kojem su aktivno sudjelovali svi učenici od 5. do 8. razreda. Uz mnoštvo igara i dobre muzike svi su se odlično zabavili, nasmijali i naplesali. Ovom prilikom učenice 8.a razreda pokazale su odgovornost i visoku razinu organizacijske sposobnosti te im na tome čestitamo!


 

 [više]

REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ POVIJESTI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 2. 2017. 08:59

U matičnoj školi u Đulovcu 7.2.2017. održano je školsko natjecanje iz povijesti. Natjecanju su pristupile tri učenice 8.a razreda.

Rezultati su sljedeći:

1. Josipa Matić 13/50

2. Josipa Ivić 10/50

2. Izabela Gloc 10/50 

 


 

 [više]

FINANCIJSKI IZVJEŠTAJ ZA 2016. GODINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 2. 2017. 07:42

U privitku se mogu preuzeti financijski plan, tj. proračun škole za 2016. godinu u Exel tablici i bilješke koje idu uz taj financijski plan u Word dokumentu.

 

 

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ TEHNIČKOG Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 2. 2. 2017. 13:34

Učenici naše škole postigli su pod vodstvom mentora Marka Gajera dobre rezultate na 59. Natjecanju mladih tehničara. Na školskom natjecanju sudjelovala su 24 učenika, a najbolje rezultate postigli su: u kategoriji strojarskih konstrukcija Mario Nikolić osvojio je 1. mjesto, a Juro Radanović 2. mjesto. U kategoriji graditeljstva Magdalena Ivanković osvojila je 1. mjesto, a Katarina Blažević 2. mjesto. U kategoriji maketarstva David Tunić osvojio je 1. mjesto, a Laura Ivić 2. mjesto. U kategoriji orijentacije i komunikacije Božica Kolić zauzela je 1. mjesto, a Antonijo Vicić 2. mjesto. U kategoriji modelarstva uporabnih predmeta prvo mjesto podijelili su sa istim brojem bodova Leo Matić i Patrik Matić. Županijska razina natjecanja održati će se 3.ožujka u Velikom Grđevcu. Kompletne tablice s rezultatima školske razine natjecanja moći će se pogledati u privitku.


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ VJERONAUKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 30. 1. 2017. 12:20

Školska razina natjecanja iz vjeronauka održana je 30.1. u prostoru područne škole Bastaji. Natjecalo se 9 učenika 7. i 8. razreda, a najbolje rezultate ostvarili su:

1. Božica Kolić 21/40

2. Valentina Jaković 14/40

3. Josipa Matić 8/40

4. Marija Tomić 8/40

Tablica sa kompletnim rezultatima školskog natjecanja može se preuzeti u privitku. Navedeni učenici predstavljat će našu školu na županijskom natjecanju koje će se održati u osnovnoj školi Novska. Želimo im puno znanja i uspjeha!


 

 [više]

FINANCIJSKO POSLOVANJE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 1. 2017. 09:29

U privitku se nalaze dokumenti vezani za financijsko poslovanje škole. Zainteresirani mogu preuzeti Financijski plan, Plan nabave za 2017. godinu, Obrazloženje financijskog plana za 2017. godinu te Rebalans za 2016. godinu.

Također, svi dokumenti financijske prirode nalaze se trajno pohranjeni na stranici škole pod izbornikom "pristup informacijama."

 

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ ENGLESKOG Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 1. 2017. 08:26

Školskom natjecanju iz engleskog jezika pristupile su dvije učenice 8. razreda: Lea Žarković i Lara Valentić. Natjecanje je održano u srijedu 25.1. u prostoru školske knjižnice, a rezultati su:

1. Lea Žarković 31/60

2. Lara Valentić 20/60

Čestitamo djevojkama na uloženom trudu i rezultatima!

 

 

 


 

 [više]

REZULTATI NATJECANJA IZ MATEMATIKE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 1. 2017. 14:49

Na natjecanju iz matematike sudjelovalo je 5 učenika četvrtih razreda, te po jedan učenik iz 5. i 6. razreda.

Rezultati:

1. Ivan Koljić, 4.a - 17/50

2. Nikol Bartoniček, 4.r. - 15/50

3. Božidar Tunić, 4.a - 9/50

U kategoriji petih razreda:               U kategoriji šestih razreda:

1. Laura Ivić 10/50                         1. Leo Matić 24/50


 

 [više]

PREDAVANJE ZA MLADE TEHNIČARE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 26. 1. 2017. 14:48

Nastavnik tehničke kulture Marko Gajer organizirao je predavanje iz područja orijentacije i komunikacije za desetak učenika viših razreda koje je održano 26. siječnja u matičnoj školi u Đulovcu. Radionicu su ispred Hrvatske zajednice tehničke kulture održali gosp. Davor Marković i gosp. Tomislav Memedović. Radionica je bila ujedno priprema za Natjecanje mladih tehničara iz Orijentacije i komunikacije, a polaznici radionice su kroz teorijsku nastavu i praktične vježbe naučili rabiti kompas, čitati topografsku kartu, orijentirati se uporabom karte i kompasa, rabiti radiostanice, uspostavljati vezu, spajati konektore te pravilno rukovati s ARG-om. Školska razina natjecanja iz tehničke kulture održat će se u četvrtak, 2. veljače u prostoru matične škole, a natjecat će se čak 25 učenika od 5. do 8. razreda.  


 

 [više]

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 1. 2017. 12:28

Učenici 3.a i njihova nastavnica Željka Bartoš priključili su se projektu „Čitamo mi – u obitelji svi“ kojeg provodi HMŠK. Ruksak s 8 zanimljivih knjiga iz različitih područja putuje tijekom godine od učenika do učenika i gostuje u njihovoj obitelji 5 dana. Led je probio učenik Leon Bijelić i prvi primio crveni ruksak. Tijekom tjedna svaka obitelj koja ugosti ruksak treba svakodnevno izdvojiti nešto vremena za zajedničko čitanje, druženje i razgovor o pročitanom. Učenik svoje dojmove piše u posebnu bilježnicu te na taj način potiče i ostale učenike na čitanje, odnosno na izgradnju pozitivnog odnosa prema čitanju. Ovim projektom učenike se motivira na čitanje, no svrha nije dobiti pobjednika, već pobjednicima proglasiti sve one koji su tijekom čitanja osjetili duhovno i emotivno zadovoljstvo kao vrhunsku nagradu za čitanje.


 

 [više]

INFOKUP 2017.

Autor: VLATKA TOKIĆ, 20. 1. 2017. 11:05

19. siječnja 2017. godine održano je, po prvi puta u našoj školi, školsko natjecanje iz informatike - Infokup 2017. Sudjelovalo je 8 učenika sedmih razreda u kategoriji Osnove informatike, a za natjecanje ih je pripremala učiteljica informatike Sani Filipin Jedvaj. Ovogodišnje natjecanje iz Osnova informatike je prvo natjecanje koje se odvijalo putem sustava za udaljeno učenje Loomen. Prvo mjesto osvojio je Juro Radanović, a osim njega na natjecanju su sudjelovale učenice Valerija Jaković, Lucija Tunić, Kristina Prša, Antonija Marinović, Valentina Jaković (K), Martina Simonović i Marija Tomić. Svim učenicima čestitamo na uloženom trudu i ostvarenim rezultatima!

 

 


 

 [više]

ŠKOLSKA RAZINA LIDRANA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 1. 2017. 13:17

U Oš u Đulovcu održana je 19.1. školska razina smotre LiDraNo 2017. Nastupilo je 9 učenika, a na daljnje natjecanje upućena su tri učenika iz kategorije pojedinačnog scenskog nastupa. Tako će na lokalnoj razini koja će se održati u OŠ Sirač našu školu predstavljati učenici Luka Tutić sa pjesmom Vjekoslava Majera „Moj otac i ja“, Viktorija Vrnavić sa pjesmom Božice Jelušić „Pohvalnica biciklu“ i Krešimir Jaković sa pjesmom Nade Iveljjić „Ništa zato što si malen, cvijete.“ Čestitamo svim sudionicima, a pobjednicima želimo puno uspjeha na međuopćinskoj razini natjecanja!

 

 


 

 [više]

PREDAVANJE DAMIRA DOMIŠLJANOVIĆA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 16. 1. 2017. 11:58

U srijedu, 11.1. 2017. u našoj školi u Đulovcu gostovao je kao predavač ispred nakladničke kuće Alfa, učitelj razredne nastave Damir Domišljanović. Gospodin Domišljanović ima gotovo 30 godina prosvjetarskog staža, suautor je niza udžbenika za razrednu nastavu, pokretač dječjeg časopisa Prvi izbor i autor raznovrsnih zadataka za vježbanje ispitnih materijala i nekoliko funkcionalnih slikovnica za vrtiće. Posljednjih šest godina i urednik je za razrednu nastavu i predškolski program izdavačke kuće Alfa. Učitelj je održao vrlo zanimljivo predavanje pod temom "Motiviraj me – bit ću bolji" kojem je prisustvovalo 40-ak djelatnika škole. Ovo iznimno zanimljivo predavanje sigurno će pomoći učiteljima u pripremi i realizaciji kvalitetne nastave te im dati elana za dobar početak drugog polugodišta.


 

 [više]

BAGATELNA NABAVA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 11. 1. 2017. 13:38

U privitku se mogu preuzeti dokumenti vezani za bagatelnu nabavu lož ulja za potrebe škole za 2017. godinu. Zainteresirani u privicima mogu preuzeti ponudbeni list, troškovnik te izjavu o prihvaćanju općih i posebnih uvjeta nadmetanja.

 

 

 

 

 


 

 [više]

BOŽIĆNA RADIONICA ZA RODITELJE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 12. 2016. 09:46

Učitelji su 12.12. za roditelje naših učenika organizirali prigodnu kreativnu radionicu koja je održana u prostoru školske knjižnice. Pozvani su bili svi roditelji učenika OŠ u Đulovcu, a odazvala se jedna majka te je radionica održana unatoč tako malom odazivu. Na radionici su se pod vodstvom učiteljica Miroslave Veltruski i Jasmine Bukvić Stankić te učitelja Olivera Sakača izrađivali božićni ukrasi od vune. Radionica je prošla u ugodnom druženju uz kavu i čaj, te se nadamo da će se ovakva praksa nastaviti i dalje samo sa većim brojem roditelja jer ovakve su radionice dobar način uspostavljanja kvalitetne suradnje između roditelja i nastavnika.

 

 


 

 [više]

PRIPREME ZA BLAGDANSKO UREĐENJE ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 15. 12. 2016. 09:11

Polaznici brojnih izvannastavnih aktivnosti ovih dana bili su jako vrijedni i kreativni. Mali kreativci su pod vodstvom nastavnice Miroslave Veltruski izradili mnogobrojne ukrasne predmete te prigodno uredili jedan kutak hola, druga sekcija je pod vodstvom nastavnika Olivera Sakača počela s izradom grada Betlehema. Štalicu i zgrade izrađuju od siporeksa koji pilama rezbare i dobivaju zanimljivu teksturu koja izgleda kao pravi kamen. Članovi Kluba mladih tehničara su pod vodstvom nastavnika Marga Gajera izrezbarili drvene jaslice i božićne svijećnjake koji će se moći kupiti na božićnoj prodajnoj izložbi, a mali knjižničari su izradili boriće od otpisane građe i njima ukrasili knjižnicu. I ostali razredi i učitelji dali su svoj doprinos uređenju te će ove godine škola za blagdane biti zaista krasno uređena, a roditelji će prilikom dolaska na božićnu priredbu moći vidjeti mnoštvo kreativnih ideja koje su njihova djeca sprovela u djelo.


 

 [više]

ĐULOVAC ZA GRAD ANĐELA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 12. 12. 2016. 10:25

Sadašnji i bivši učenici naše škole održali su u sklopu projekta Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj koncert u selu Diošu. Na ovaj način učenici i djelatnici naše škole dali su potporu inicijativi da se dvorac na Diošu renovira i prenamijeni u Dom za djecu s autizmom. Mnogo ljudi volonterskim radom doprinosi realizaciji tog plemenitog cilja, a naši učenici su velikom broju okupljenih dali ono što oni mogu ponuditi; pjesmu i iskrenu dječju ljubav. Koncert i promocija autobiografske knjige gospodina Slavena Vujića, poznatijeg kao tata Slavena, koji je pokretač i nosioc cijele ove lijepe priče bili su iznimno dobro posjećeni, a dobrom raspoloženju okupljenih nisu smetale ni niske temperature. S obzirom da je ova ideja u ljudima pokrenula entuzijazam i vjeru u dobro, nema sumnje da će dvorac na Diošu uskoro postati Grad anđela, a naši učenici su presretni da mogu biti dionici tog procesa.  


 

 [više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 11. 2016. 09:38

Učenici od 2. do 8. razreda prisustvovali su predavanju i prezentaciji o Domovinskom ratu koja je bila upriličena 18.11. u prostoru školske knjižnice, a vezana je uz provedbu obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar. S obzirom da su učenici osmih razreda bili u dvodnevnom posjetu Vukovaru ovo je bila prilika da svojim školskih kolegama ispričaju što su tamo sve vidjeli i naučili. Pod inicijativom i vodstvom nastavnice povijesti Miroslave Veltruski učenice 8.a Lea Žarković, Izabela Gloc i Josipa Matić održale su dojmljivo predavanje za  učenike ostalih razreda. S obzirom na tešku tematiku učenici su s pažnjom i dužnim poštovanjem popratili ono što im je bilo prezentirano nakon čega su na holu zajednički zapalili svijeću za sve vukovarske žrtve. 

 


 

 [više]

TATA SLAVEN - GOST NAŠE ŠKOLE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 18. 11. 2016. 09:11

Poznati tata Slaven posjetio je našu školu kako bi dogovorili provedbu akcije „Đulovac Gradu anđela.“ Naime, ove godine naša škola će se naći među mnogima koji žele doprinijeti razvoju Grada anđela, tj. novog doma djece s poteškoćama u razvoju, a koji će se nalaziti u prostoru dvorca na Diošu. Učenici 4.a priredili su lijepo iznenađenje tati Slavenu i iznenadili ga pjesmom i lijepim riječima. Nakon tog dirljivog i toplog susreta učenici su izradili slikovnicu prepunu lijepih želja za ozdravljenje bolesne djece i obnovu trenutno zapuštenog dvorca koja je duboko dirnula dragog tatu Slavena te je o njoj pričao u svojoj emisiji koju redovito emitira putem društvenih mreža. Emisiju pod naslovom Domareva emisija # 45 : Anđeli, možete pogledati na linku:  https://www.facebook.com/tataSlaven/?fref=ts


 

 [više]

PREDAVANJE O FILANTROPIJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 11. 2016. 11:09

Školu u Đulovcu posjetila je u ponedjeljak 7.11. gospođa Barbara Klen, jedna od voditeljica projekta „Razvijanje filantropske kulture u Hrvatskoj“ kojem se priključila i naša škola. Projekt provodi Zaklada za regionalni razvoj Zamah, a njime su obuhvaćene brojne škole, institucije i poduzeća koji bi zajedničkim snagama trebali ostvariti lakše provođenje filantropskih aktivnosti. Voditeljica je nekolicini zainteresiranih učenika u prostoru školske knjižnice održala predavanje na temu filantropije, tj. čovjekoljublja te u dogovoru s njima odredila smjernice prema kojima će škola djelovati u budućnosti. Osvijestila je kod njih važnost rada za opće dobro i brige za bližnjega te je bilo očito da su učenici ovu temu dobro prihvatili. Iznijeli su mnoge ideje na koje načine bi mogli pomoći našoj zajednici te se sada očekuje sljedeći korak, a to je prelazak na konkretno djelovanje.  


 

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 8. 11. 2016. 09:47

Na županijskoj razini Natjecanja u čitanju naglas koje je održano 4.11.2016. u prostoru Bjelovarskog kazališta, nastupila je učenica 8.a Izabela Gloc. Ona je pred brojnom publikom prezentirala knjigu Agathe Christie Božić Hercula Poirota. Izabela nije prošla na državnu razinu, ali bez obzira na to sigurno će pamtiti ovaj posjet Bjelovaru. Za sve učenike i njihove mentore bio je upriličen književni susret sa poznatim književnikom i kazališnim redateljem Mirom Gavranom. Osim Izabele ovom književnom susretu prisustvovalo je i pet njenih navijačica, također učenica 8. razreda, koje su putovale u Bjelovar kao njena potpora.

 


 

 [više]

DAN IZVANNASTAVNIH AKTIVNOSTI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 10. 2016. 12:26

Po prvi puta, u prostoru matične škole održan je Dan izvannastavnih aktivnosti kojem se odazvalo 30 nastavnika i 133 učenika. Cilj tog dana bio je pokazati učenicima čime se sve mogu baviti u svoje slobodno vrijeme te ih potaknuti na priključivanje nekoj izvannastavnoj aktivnosti koja već djeluje u sklopu škole. Tog 31. listopada učenici nisu imali redovnu nastavu nego su prema svojim interesima mogli izabrati radionicu. Nudilo se čak 14 radionica te su učenici mogli birati između sportskih, dramskih, znanstvenih, literarnih, glazbenih, čitalačkih, likovnih te brojnih kreativnih radionica. Sve radionice su trajale oko 2 sata nakon čega je na holu bila upriličena izložba i prezentacija stvorenih radova. Kako bi povratili izgubljenu energiju za učenike i djelatnike bila je osigurana mala zakuska i zajedničko druženje.


 

 [više]

NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 31. 10. 2016. 12:22

Na ovogodišnjem Natjecanju u čitanju naglas koje je održano 26. listopada u prostoru Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar nastupile su naše četiri učenice. To su Izabela Gloc sa knjigom Božić Hercula Poirota, Lea Žarković sa knjigom Labirint, Lea Prša sa naslovom Pronađi me ispod duge te Magdalena Marković sa dječjom knjigom Ljubavne muke jednog Luke. Njihov zadatak bio je pred punom dvoranom predstaviti sebe, knjigu koju su odabrale, objasniti zašto su odabrale baš taj naslov te pročitati naglas ulomak koji je na njih ostavio najdublji dojam. Natjecalo se 12 učenika, a naša Izabela Gloc, učenica 8. razreda, izborila je odlazak na županijsku razinu natjecanja u Bjelovar. Cilj ovakvih natjecanja je približiti učenicima pisanu riječ, popularizirati knjige te razviti ljubav prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena.  


 

 [više]

OSMAŠI U VUKOVARU

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 10. 2016. 12:56

U sklopu projekta Ministarstva branitelja, učenici osmih razreda bili su u dvodnevnom posjetu Vukovaru. Djelatnici Memorijalnog centra Domovinskog rata upoznali su učenike s vrijednostima Domovinskog rata i vukovarske tragedije te sa značajem pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Prvoga su dana učenici pogledali prezentaciju na temu raspadanje Jugoslavije i uzroci Domovinskog rata i Bitke za Vukovar te razgledali Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. Sljedećega su dana posjetili mjesta posebnog pijeteta: Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991., Vojarnu 204. brigade, Masovnu grobnicu Ovčara i Spomen dom Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Kukuruzni put – put spasa. S ciljem da učenici shvate vrijednost mira i tolerancije, posjet Gradu heroja završio je Školom mira i kvizom znanja.


 

 [više]

DAN KRUHA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 19. 10. 2016. 12:40

Ove se godine svečanost proslave Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje održala 18.10. u matičnoj školi u Đulovcu, 25.10. u PŠ Bastaji, a i učenici PRO Donja Vrijeska priredili su ovom prigodom zanimljiv program za svoje roditelje i sumještane. Centralni događaj proslave Dana kruha je prinos darova i molitva. Učenici simbolično na blagoslov donose kruh, vodu, vino, zemlju, svjetlo, plodove zemlje i rad. Mame su se i ove godine iskazale domaćim kruhovima, pecivima i kolačima koje je potom župnik Ivan Certić blagoslovio. Na kraju programa učenici su se ostali družiti u prostoru školske dvorane uz pokoji slatki zalogaj.


 

 [više]

NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 13. 10. 2016. 12:03

Osnovna škola u Đulovcu raspisala je natječaj za tri radna mjesta. Traži se učitelj Glazbene kulture, Engleskog jezika i učitelj Njemačkog jezika. Detalji natječaja nalaze se u privitku. 

 

 

 

 

 


 

 [više]

DAN STARIJIH OSOBA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 10. 10. 2016. 10:00

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je u četvrtim razredima na način da se pričalo o potrebama starijih osoba te o načinima na koji im možemo pomoći. Briga o starijima u suvremenom društvu nije samo obveza obitelji, već i šire zajednice čija je zadaća osigurati starijim osobama sve mogućnosti za aktivno starenje i sudjelovanje u društvu. Sve više starijih osoba zbog smanjivanja broja višegeneracijskih obitelji danas mora živjeti u staračkim domovima. Kako bi im uljepšali boravak učenici su se dogovorili da će ih posjetiti u predblagdansko vrijeme. Na kraju su si učenici vrlo vješto od komada žice izradili naočale te zaključili da će jednoga dana biti jako lijepe bake i vrlo zgodni djedovi. 

 


 

 [više]

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 10. 2016. 08:20

Godišnji plan i program rada škole temeljni je dokument škole, a svi poslovi i aktivnosti škole trebali bi biti planirani tim dokumentom. Godišnjim planom i programom rada škole utvrđuje se mjesto, vrijeme, način i izvršitelji poslova, a sadrži podatke o uvjetima rada, podatke o izvršiteljima poslova, godišnji kalendar rada, podatke o dnevnoj i tjednoj organizaciji rada, tjedni i godišnji broj sati po razredima i oblicima odgojno-obrazovnog rada, planove rada ravnatelja, učitelja, odnosno nastavnika te stručnih suradnika, planove rada školskog odbora i stručnih tijela, plan stručnog osposobljavanja i usavršavanja te podatke o ostalim aktivnostima u funkciji odgojno-obrazovnog rada i poslovanja školske ustanove. U privitku se nalazi Godišnji plan i program za školsku 2016./2017. godinu.

 

 


 

 [više]

ŠKOLSKI KURIKULUM ZA ŠK. 2016./2017. GODINU Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 10. 2016. 08:15

Školski kurikulum sadrži sve sadržaje, procese i aktivnosti koje su usmjerene na ostvarivanje ciljeva i zadaća odgoja i obrazovanja kako bi se promovirao intelektualni, osobni, društveni i tjelesni razvoj učenika.
Kurikulum obuhvaća, osim službenih programa nastave, i druge programe koje škola provodi, pokazuje brojne aktivnosti učenika i učitelja, pokazuje po čemu je škola prepoznatljiva.
Školski kurikulum koji se nalazi u privitku, dostupan je učenicima, roditeljima i svima zainteresiranima za život i rad škole.

 

 

 


 

 [više]

VIJEĆE UČENIKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 12:22

U prostoru matične škole u Đulovcu pod vodstvom ravnateljice Zlatice Kovačić uspješno je održano Vijeće učenika naše škole. Na sastanak je došlo 16 predsjednika razreda od kojih se sastoji Vijeće učenika. Prema Statutu škole Vijeće učenika je savjetodavno tijelo koje dajući prijedloge i primjedbe može sudjelovati u kreiranju politike škole, može poboljšati radno ozračje u školi i učiniti boravak u školi ugodnijim. Svi prisutni učenici su se predstavili i iznijeli svoja viđenja i mišljenja tako da su se na sastanku čule mnoge ideje za poboljšanje boravka u školi. Izabrani su predsjednik Vijeća učenika i njegov zamjenik. Ove godine ta čast je pripala Kristini Ivić, učenici 8. razreda PŠ Bastaji, a mjesto zamjenika pripalo je Adamu Milicanu, učeniku 8. razreda iz Đulovca.


 

 [više]

PROSLAVA ROĐENDANA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 08:38

Ove školske godine škola provodi nacionalni projekt „Razvoj filantropske kulture u Hrvatskoj“. Cilj projekta je razviti kod učenika filantropiju, tj. čovjekoljublje te osvijestiti kod njih činjenicu koliko puno ljudi treba našu pomoć. U sklopu projekta radit će se na duhovnim vrijednostima te shvaćanju da ponekad samo mali znak pažnje drugome može puno značiti, da malim djelima možemo utjecati na svijet oko nas. Na inicijativu ravnateljice skupina učenika pripremila je mali program i posjetila bolesnog mještanina Anđelka Jakovića kako bi mu uljepšali proslavu rođendana. Izrazi lica okupljenih bili su najbolji pokazatelji da učenici rade hvalevrijednu stvar.  


 

 [više]

MASKA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 3. 10. 2016. 08:35

Članovi Čitalačkog kluba iz PŠ Bastaji iskoristili su mogućnosti koje im pruža Maska, tj. MAli Sajam KAzališta održan u Daruvaru u razdoblju od 21. do 25. rujna te posjetili dvije predstave. Sveukupno 11 učenika pogledalo je u pratnji knjižničarke predstavu „Put oko svijeta“ i „Pinokio“. Predstave su bile iznimno zanimljive, pune rekvizita i glazbenih točaka te su ostavile odličan utisak na učenike koji nemaju često priliku ići na takva događanja. Po povratku u školu učenici su viđeno iskoristili u edukativne svrhe, a izradili su i plakate na kojima su prezentirali sadržaj predstava kako bi se i drugi učenici zainteresirali za ovakav vid provođenja slobodnog vremena.  


 

 [više]

TERENSKA NASTAVA

Autor: VLATKA TOKIĆ, 29. 9. 2016. 08:37

U matičnoj školi u Đulovcu učenici višeg uzrasta odradili su u srijedu, 28.9. terensku nastavu. Nastava se odvijala u Badelovim vinogradima do kojih su učenici u pratnji nastavnika pješačili 40-ak minuta. Putem su pod vodstvom nastavnika biologije, Ivice Bačića proučavali floru i faunu svojega kraja zbog čega je i cijela terenska nosila naziv „Upoznaj svoj okoliš“. Na odredištu su dobili brojne praktične zadatke, a zaposlenici Badela su im zorno pokazali sve jesenske poslove u vinogradu. Učenici su bili podijeljeni u nekoliko skupina te su nakon odrađenih praktičnih zadataka pismeno rješavali zadatke iz biologije, kemije i geografije. Učenici su se dosta naradili taj dan, ali su kućama otišli obogaćeni za mnoge spoznaje i nova primjenjiva znanja.    

 


 

 [više]

VIJEĆE RODITELJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: VLATKA TOKIĆ, 27. 9. 2016. 08:33

Vijeće roditelja OŠ u Đulovcu održat će se 29.9. u matičnoj školi  s početkom u 10 sati. Poziv se nalazi u privitku. Vijeće roditelja je tijelo u kojem sudjeluju roditelji učenika škole. Ustrojava se na početku školske godine, kada roditelji učenika svakog razrednog odjela biraju između sebe svog predstavnika. Vijeće roditelja bira između sebe predsjednika i zamjenika predsjednika. Također, Vijeće roditelja predlaže svog člana u Školski odbor. Vijeće roditelja osniva se u svakoj školi, prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08), a u cilju ostvarivanja zadaća školstva i povezivanja škole s društvenom sredinom. 


 

 [više]

STOLNI TENIS

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:25

Od ove školske godine učenici 4. razreda moći će pohađati novu izvannastavnu aktivnost u sklopu koje će učiti igrati stolni tenis. Za sada grupu pohađa 12 dječaka, a vodi ih učiteljica Engleskog jezika Danijela Krejči. Aktivnost će se odvijati nakon nastave te smo sigurni da će dečkima ova sportska aktivnost jako dobro doći nakon dugog sjedenja u školskim klupama.  

 

 

 

 


 

 [više]

S MOSLAVAČKE GORE KOLAROVE BREZE MI GOVORE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:11

Učenici Ante Vicić i Gabrijela Jaković iz 8.razreda PŠ Bastaji natjecali su se pod vodstvom nastavnice Anđeline Papac sa svojim literarnim radovima na natječaju „S Moslavačke gore Kolarove breze mi govore.“ Natjecanje je održano treći put za redom u organizaciji Ogranka Matice hrvatske iz Garešnice, a Povjerenstvo je Antin literarni rad „Breza“ proglasilo nagrađenim! Ante je zajedno s mentoricom pozvan na susret mladih literarnih i likovnih stvaratelja osnovnih i srednjih škola te je 16. rujna nastupio u prostoru Hrvatskog doma u Garešnici i okupljenima pročitao svoj rad. Nakon uručivanja nagrada slijedilo je otvaranje izložbe likovnih radova te druženje s drugim sudionicima ovog natjecanja.

 


 

 [više]

OLIMPIJSKI DAN

Autor: VLATKA TOKIĆ, 23. 9. 2016. 11:06

Olimpijski dan održan je 15. rujna u PŠ Bastaji te 16. rujna u matičnoj školi u Đulovcu. Učenici su se u obje škole natjecali u nekoliko sportova; nogometu, rukometu, šahu i stolnom tenisu. U matičnoj nas je školi i ove godine posjetila profesionalna trenerica Ana Jeftimija iz Daruvarskog kluba "Skok" te djevojčicama od 5. do 8. razreda pokazala osnove zumbe. Pokazni sat se odvijao na školskom holu, a učenice su bile oduševljene onim što im je trenerica omogućila. Ovim putem se i zahvaljujemo trenerici Ani Jeftimiji što je odvojila svoje slobodno vrijeme i volonterski odradila trening zumbe sa našim učenicama koje će ovo iskustvo dugo pamtiti!   


 

 [više]

PRAKTIKANTI U KUHINJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 7. 9. 2016. 10:02

U školskoj kuhinji matične škole u Đulovcu ove godine neće nedostajati vrijednih ruku. Uz kuharice Žaklinu Kočiš i Anu Grgić tajne zanata uče čak tri praktikanta. To su Joakim Marković iz Tehničke škole u Daruvaru te Marija Magdalena Majnarić i Ivana Jaković koje pohađaju Ekonomsku i turističku  školu također u Daruvaru. Učenici će zasigurno puno toga naučiti u našoj školskoj kuhinji, a uz toliku pomoć nadamo se da će i kuharicama posao biti barem malo lakši.

 

 

 


 

 [više]

PRVAŠIĆI U PŠ BASTAJI

Autor: VLATKA TOKIĆ, 6. 9. 2016. 09:15

Deset učenika 1. razreda u PŠ Bastaji provelo je u ponedjeljak, 5. rujna svoj prvi dan u školi. Da im bude ugodno i zanimljivo pobrinula se njihova učiteljica Željka Kollert s kojom će iduće četiri godine dijeliti sve brige i radosti! Prvi školski dan učenici su došli u pratnji svojih majki koje su dobile priliku razgledati učionicu i porazgovarati s učiteljicom koja ih je uputila u sve što ih čeka ove školske godine. 

 


 

 [više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: VLATKA TOKIĆ, 5. 9. 2016. 11:54

Prvi dan škole je iza nas. Hodnici su naglo oživjeli, a učionice su odzvanjale smijehom i veselim dječjim glasovima. Danas je sve teklo u opuštenom ozračju, a učenici se nakon dugih ljetnih praznika ponovno trebaju početi privikavati na stare obaveze. Poseban dan je bio za naše prvašiće koji su po prvi put kročili u školu. Ove godine 1.  razred u Đulovcu pohađa čak 25 učenika tako da je učionica jutros bila prepuna učenika i roditelja koji su se upoznavali i družili s učiteljicom Blankom Hanzl. Učiteljica ih je uputila u prve korake školskog života i svima poželjela mnogo uspjeha i lijepih trenutaka u godini koja je ispred nas.

 


 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
 
ŠKOLSKO ZVONO

RASPORED ISPITA

INDIVIDUALNI RAGOVORI

KALENDAR ZA ŠK. 18./19.

  Slikovni rezultat za kalendar za Å¡k god 2018/2019

PODRUČNE ŠKOLE
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
NATJECANJA

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola u Đulovcu / Đurina ulica 27, HR-43532 Đulovac / www.os-djulovac.skole.hr / ured@os-djulovac.skole.hr
preskoči na navigaciju